Eesti vaimulik noodivara sai täiendust

Anne Prommik

8. novembril esitles Pille Lille Muusikute Fond Tallinna raekojas helilooja Marje Singi duetikogumikku „Pealpool pilvi”, mis sisaldab 25 vaimulikku duetti, peamiselt sopranile ja baritonile. Pealkirja sai kogu ühe helilooja armastatuima dueti järgi. Lood on valinud toimetajad Sigrid Põld ja Marika Kahar välja ligi 200 käsikirjalise noodi hulgast, mis olid kirikutest kokku kogutud. Trükikojas Katariina-print trükitud noodigraafika tegi Aino Tedre, kujundas Aivar Kaseste. Kogumiku andsid välja helilooja poeg Tunne Kelam ja tema abikaasa Mari-Ann Kelam.
Esitlusel raekojas laulsid duette sopranid Pille Lill, 2011. aastal PLMFi noore laulja tiitli pälvinud Arete Teemets, Tatjana Timofejeva ja bariton Ott Indermitte, klaveril saatis Piia Paemurru. Marje Singi poja Kuldar Singi senitundmata, sisendusjõulise tšellosoolo „Issand, halasta” esitas Allar Kaasik.
Marje Sink oli laulja, helilooja ja pedagoog, kes heideti 1949. aastal Heliloojate Liidust välja ideoloogilistel põhjustel. Tema lihtsa helikeelega rohkest loomingust leiab sobivat vaimulikku muusikat kogu kirikuaastaks. Marje Singi loomingust on juba ilmunud soololaulude kogumik ja kaks jõululauluvalimikku. Tema teoseid leiab ka mitmelt plaadilt. Singi teosed ei ole liiga nõudlikud ja neid saavad esitada ka harrastajad, küll on tema sopranipartiid lähtuvalt helilooja enda hääleomadustest üsna kõrges tessituuris.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht