Eesti Kunstimuuseumi peadirektor Sirje Helme pälvis Prantsuse Vabariigi kõrge aumärgi

Eesti Kunstimuuseumi peadirektor Sirje Helme pälvis Prantsuse Vabariigi kõrge aumärgi – Kunstide ja Kirjanduse Ordeni rüütlikraadi teenete eest Eesti ja Prantsusmaa vaheliste kultuurisidemete vallas.

 
Kunstide ja Kirjanduse orden on üks mainekamaid prantsuse aumärke, millega autasustatakse Prantsusmaa ja välismaa kodanikke, kellel on tähtis roll kunsti- ja kirjandusvaldkonnas ning kes on andnud väljapaistva panuse kunsti ja kirjanduse õitsengule Prantsusmaal ning kogu maailmas. Ordeni on varem pälvinud mitmed eestlased – Olev Subbi, Anne Erm, Arvo Vallikivi (Valton), Aleksandra Ljalikova, Helena Tulve, Jaan-Eik Tulve, Lembit Peterson, Ilmar Raag ja Ragnar Siil.
 
Ordeniga tunnustatakse Sirje Helmet panuse eest kahepoolsete kultuurisidemete arendamisel Eesti ja Prantsusmaa vahel. Endise Kumu kunstimuuseumi direktori ja praeguse Eesti Kunstimuuseumi peadirektorina on Sirje Helme vahendanud mitmeid näitusi, alates Pompidou keskuse kogude põhjal koostatud Kumu kunstimuuseumi esimesest välisnäitusest „Tegelikkuse sabotaaž. Sürrealism Euroopa fotokunstis 1922–1947” kuni Eesti Kunstimuuseumi kogude baasil koostatud näitusteni Prantsusmaal.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht