Rahvusvaheline muusikapäev – 71 tundi head muusikat!

Eesti Muusikanõukogu tähistab 1. oktoobril rahvusvahelist muusikapäeva suurejoonelise heategevusliku projektiga. Sel päeval antakse üle Eesti 35 geograafilises punktis 125 tasuta lühikontserti, mille eesmärk on Eesti muusikakultuuri väärtustamine ja tutvustamine, aga ka muusikute ja nende elukutse lähendamine kuulajaile. Need, enamasti pooletunnised tasuta kontserdid pakuvad võimalust muusikapäevast osa saades lihtsalt seda nautida endale meelepärases paigas, kas või lõunapausi ajal argipäeva muusikalise vahepalana.

Muusikapäev saab energilise alguse hommikuses Keila-Tallinn Elektriraudtee rongis (väljumine Keilast 8.34), kus tööleminejatele loob hea meeleolu jazzansambel Rööbas-Jats. Päeva jooksul musitseeritakse ka kaubanduskeskustes (nt Solarise ja Rocca al Mare keskuses Tallinnas ning Tasku keskuses Tartus), telemajas, Tallinna bussijaamas, Liiklusregistri büroos, DNB pangas ja mitmes kohvikus, aga ka lasteaedades,  muusikakoolides ja kultuurimajades üle Eesti. Lisaks on muusikapäeva tähistamiseks oma ukse avanud ka mitmed asutused, nii toimub kontserte näiteks Lastehaiglas, Pelgulinna sünnitusmajas, PERHi järelravi kliiniku Hiiu korpuses ja Harku vanglas.
Muusikapäeva heategevuslikku programmi õnnestumisse annavad oma panuse enam kui 300 muusikut. Lavale astuvad lavale nii klassikalised kooslused (nt ooperisolistid Annaliisa Pillak ja Pavlo Balakin, pianistid Auli Lonks ja Mihkel Poll, tšellistid Aare Tammesalu ja Marcel Johannes Kits jt), jazzmuusikud (nt Raul Sööt, Laura Põldvere, Raul Vaigla jt), folkmuusikud (VEM trio, ansambel Rüüt) ja ka mitmed koorid (nt Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Ülikooli Kammerkoor, EMTA koor). Arvukalt löövad kaasa muusikaõppurid nii Elleri- ja Otsakoolist kui ka muusikakeskkoolist. Kõige noorem esineja on 7aastane Jana Potštarjova ja vanim aastatepikkuse lavakogemusega Mati Palm. Muusikapäeva programm on kättesaadav kodulehel  www.muusikapäev.ee
Päevased üritused kulmineeruvad õhtuse muusikapreemiate tseremooniaga, kus Eesti Kultuurkapital ja Eesti Muusikanõukogu annavad kuuendat aastat üle oma muusikaauhinnad. Eesti Muusikanõukogu annab tänavu välja kolm preemiat silmapaistvatele muusikutele kogu senise muusikalise tegevuse eest. Preemiate väljaandmist toetavad Eesti Autorite Ühing, Merko ja Kultuurkapitali Helikunsti Sihtkapital. Eesti Kultuurkapitali Helikunsti Sihtkapital premeerib üheksat möödunud hooajal enim silmapaistnud muusikaelu tegelast. Pidulikust üritusest teeb otseülekande ka Eesti Televisioon (algab 1. X kell 19 ETVs).

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht