Kultuuriministeeriumi raamatukogunõunikuna alustab tööd Ülle Talihärm

Kultuuriministeeriumi raamatukogunõunikuks saab Ülle Talihärm, kes asub sellele ametikohale 11. novembrist.

Konkursikomisjon pidas Ülle Talihärmi tugevuseks seda, et ta on olnud raamatukogunduses tegev pikka aega ja tunneb seda valdkonda väga hästi.  Samuti hindas komisjon kõrgelt Talihärmi soovi mitmekesistada raamatukogude pakutavaid teenuseid ja kaasajastada valdkonda reguleerivaid õigusakte.

Ülle Talihärm on lõpetanud Tallinna Pedagoogilise Instituudi raamatukogunduse ja bibliograafia alal ja jätkanud magistriõpinguid infoteaduse erialal Tallinna Ülikoolis.

Ta töötab alates 2009. aastast Eesti Rahvusraamatukogus kogude direktorina, samuti on ta Tallina Ülikooli sotsiaalteaduskonna infoteaduste osakonna ja Infoteaduste Instituudi lektor. Lisaks sellele kuulub Ülle Talihärm intellektuaalse omandi seadustiku eelnõu väljatöötamise töögruppi, ta on ka Eesti Rahvusraamatukogu veebi arhiveerimise ekspertide töörühma juht ning kogude arendamise ja säilitusnõukogu juht. Ühtlasi on Talihärm Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu liige ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu kogude- ning terminoloogiatoimkonna liige.

Talihärm töötas välja kohaliku eelkataloogimise süsteemi ja osales selle käivitamisel. Ta on aidanud ka luua digitaalarhiivi ja arendanud rahvusvahelist raamatu standardnumbri ISBN süsteemi Eestis.

Raamatukogunõuniku ülesanneteks on analüüsida Eesti raamatukogude ja raamatukogunduse tegevust, selgitada seal välja olulisemad kitsaskohad ja pakkuda välja võimalused nende lahendamiseks. Samuti osaleb nõunik raamatukogunduse tegevust reguleerivate õigusaktide eelnõude koostamisel ning rahvaraamatukogude riikliku rahastamise põhimõtete väljatöötamisel. Raamatukogunõuniku ülesandeks on ka korraldada valdkonna toetusprogrammide tööd ja aidata kaasa raamatukogunduse valdkonna rahvusvahelistumise edendamisele.

Raamatukogunõuniku ametikoht vabanes seoses senise raamatukogunõuniku pensionile siirdumisega.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht