Valitsus kiitis heaks SA Eesti Vabaõhumuuseum ning SA Eesti Tervishoiu Muuseum asutamised

Vabariigi Valitsus andis tänasel istungil kultuuriminister Urve Tiidusele volituse asutada sihtasutus Eesti Vabaõhumuuseum, mille moodustavad senine riigimuuseum Eesti Vabaõhumuuseum ning Ennistuskoda „Kanut“.  Lisaks anti kultuuriministrile volitus asutada koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga sihtasutus Eesti Tervishoiu Muuseum, mis võtab üle Kultuuriministeeriumi hallatava riigiasutuse Eesti Tervishoiu Muuseum praegused tegevused.

Kultuuriministeeriumi muuseuminõuniku Marju Reismaa sõnul loob sihtasutuse Eesti Vabaõhumuuseum asutamine ja kahe riigiasutuse, Eesti Vabaõhumuuseumi ja Ennistuskoja „Kanut“ ühendamine sünergia sisutegevustes. „Näiteks on ühiselt võimalik paremini arendada koolitusprogramme ja ühendada jõud ka turundus- ja kirjastustegevuse alal,“ märkis Reismaa. Lisaks kavandatakse kahele asutusele Eesti Vabaõhumuuseumi territooriumile uut ühist hoonet, mis hõlmaks enda alla nii külastuskeskuse, hoidla kui ka konserveerimiskeskuse tegevused.

Kahe endise riigiasutuse ühine visioon sihtasutusena on olla kompetentne ja rahvusvaheliselt tunnustatud kultuuripärandit uuriv, koguv, säilitav, vahendav ja väljaõpet pakkuv mäluasutus ning elamuslik turismisihtkoht.

Sihtasutusele antakse asutamisel mitterahalise sissemaksena üle tegevuseks vajalik vara, mis oli seni Eesti Vabaõhumuuseumi ja Ennistuskoja „Kanut“ kasutuses. Üleantavat vara kasutab sihtasutus oma eesmärkide teostamisel. Riigi poolt üleantava vara hulka kuulub kinnistu asukohaga Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn. Ennistuskoja „Kanut“ kasutuses olevat kinnistut asukohaga Pikk tn 2, Tallinn haldab Riigi Kinnisvara AS ning seda sihtasutusele üle ei anta. Kuni uue ühishoone valmimiseni jääb Ennistuskoda „Kanut“ tegutsema eelnimetatud kinnistul.

Sihtasutuse asutajaks on Eesti Vabariik, kelle nimel teostab asutajaõigusi Kultuuriministeerium. Sihtasutuse asutamine toimub 2013. a detsembris ja riigiasutuse Eesti Vabaõhumuuseum ja Ennistuskoda „Kanut“ likvideerimiskomisjoni töö toimumise ajaks on kavandatud  jaanuar-veebruar 2014. a.

Sihtasutus Eesti TervishoiuMuuseum alustab samutitegevust 1. jaanuarist 2014. Loodava sihtasutuse eesmärk on pakkuda lastele ja täiskasvanutele teadmisi anatoomiast ja füsioloogiast, talletada ja eksponeerida Eesti meditsiini kaasaegset ja ajaloolist pärandit ning kujundada väärtushinnanguid tervislikust eluviisist. Koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga hakatakse korraldama tervishoiu-, tehnika- ja tehnoloogiavaldkonna töötubasid, kursuseid ning muid üritusi üldhariduskoolide õpilastele ja üliõpilastele.Lähemalt saab selle sihtasutuse loomise kohta lugeda siit.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht