URR – U: rahvusringhäälingus

Ansambel U: (www.uuu.ee) on üks aktiivsemaid nüüdismuusika ansambleid Eestis, kes on tuntust kogunud kõrgekvaliteedilise nüüdismuusika viimistletud esituste, julgete ideede, erilise kõla ja paindliku koosmängu poolest. Oma järgmise kontserdi annab U: sarjas „URR - U: rahvusringhäälingus" teisipäeval,  15. aprillil kl 19 Eesti Raadio 1. stuudios.

 
„URR” on aastal 2013 alanud ansambel U: ja Klassikaraadio koostöössari, kus käsitletakse nüüdismuusika eri tahke. Lisaks esitatavale muusikale tutvustavad ansambli liikmed Taavi Kerikmäe ja Tarmo Johannes teoste, heliloojate ja valitud teemade tausta.
 
Sarja 6. kontserdi teema on „Elektroonika”. Kavas on John Cage’i „Radio Music” (1956), Taavi Kerikmäe „Serge and Leon” (2014),
Kaija Saariaho „Six Japanese Gardens” (1994) ja Tristan Murail’ „Winter Fragments” (2000). Erilist tähelepanu väärib viimase, ühe mainekama nn spektraalhelilooja Murail’ teose ettekanne. „Winter Fragments”  on erakordselt nõudlik, nii instrumentaalse kõla kui elektroonilise kujunduse poolest detailideni läbi töötatud meistriteos, mille kontsertesitust on Eestis võimalik kuulata üliharva.

Ansambel U: koosneb kuuest liikmest: Tarmo Johannes (flööt), Helena Tuuling (klarnet), Merje Roomere (viiul), Levi-Danel Mägila (tšello), Vambola Krigul (löökpillid), Taavi Kerikmäe (klaver). Sel kontserdil on kaastegev Tammo Sumera (live-elektroonika).
 
Kontserdi otseülekande teeb Klassikaraadio.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht