Urvaste Koolile kunsti hankimiseks kuulutati välja ideekonkurss

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kuulutas välja ideekonkursi kunstiteose soetamiseks Võrumaal asuvale Urvaste Koolile. Konkursiga soovitakse leida avalikku ruumi rikastav kunstiteos, mis lähtub kooli väärtustest ja motost „Võimalus igale lapsele“.

Värskelt renoveeritava koolihoone fuajeesse otsitakse ideelahendust, mis on esteetiliselt vastuvõetav nii maja igapäevastele kasutajatele kui külalistele ning on üheaegselt nii mõistetav kui atraktiivne. Teos peab arvestama õpilaste uudishimulikku loomust ning sisaldama soovitatavalt arendavat või mängulist elementi.

Kunstiteose tellimise konkursil hinnatakse anonüümseid ideekavandeid. Tagamaks konkursi tulemusel tellitava teose kõrget kunstilist taset, on seadusega ette nähtud, et vähemalt kaks kolmandikku ideekavandeid hindava žürii liikmetest peavad kuuluma kujutava või rakenduskunsti vallas tegutsevasse loomeliitu.

Pärast ideekonkursi võitja väljaselgitamist viib RKAS läbi väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse, et sõlmida võidutöö autoriga leping teose tellimiseks ja paigaldamiseks summas 15300 eurot, millele lisandub käibemaks.

Kunstiteos peab olema teostatud ning paigaldatud selleks ettenähtud asukohta koolis hiljemalt 15. juuliks 2014.

Ideekonkursside kutse on avaldatud riiklikus riigihangete registris aadressil: https://riigihanked.riik.ee/register, hanke viitenumber on 151198. Osalemistaotluste ja kavandite esitamise aeg 25. aprill 2014 kell 11:00.

2011. aastal jõustus kunstiteoste tellimise seadus, mille kohaselt tuleb avalike hoonete ehitustööde maksumusest vähemalt 1% eest soetada kunstiteoseid. Seadus rakendub riigi- ja avalik-õiguslikele asutustele ning riigi enamusosalusega sihtasutustele ja mittetulundusühingutele, kuid ei laiene kohalikele omavalitsustele. Kunstiteoseid tuleb hankida kui ehitustöid teostatakse vähemalt 750000 euro ulatuses. Kunstiteoste hanke ülempiir on 65000 eurot.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht