A-galerii juubelipidu ja kaks uut näitust

Neljapäeval, 8. mail avab üle 70 Eesti ehtekunstnikku esindav A-galerii oma 20. sünnipäeva puhul kaks autoriehtenäitust Tallinnas ning esitleb raamatut Eesti metallikunstnike loomingust viimasel kahel aastakümnel. 16. ja 17. mail korraldab Eesti ehtekunstile pühendunud A-galerii müügipäeva, kust saab autoriehteid soetada tavalisest soodsama hinnaga.

A-galerii asutajaliikme, ehtekunstnik Tiina Käeseli sõnul on galerii paari aasatakümne jooksul oma sisus ja vormis palju muutunud, kuid eesmärk on jäänud samaks – arendada Eesti ehtekunsti ning anda metallikunstnikele koht oma loomingu esitlemiseks. “Mul on siiras heameel, et A-galeriiga on liitunud palju uuema põlvkonna kunstnikke, kes omakorda muudavad galerii nägu. See annab lootust, et Eesti ehtekunst on jätkusuutlik ning saame unikaalseid ehteid imetleda ka järgmise paarikümne aasta pärast,” kommenteeris Käesel. Täna kuulub A-galerii nimistusse üle 70 kõrgharidusega Eesti metallikunstniku.

A-galerii sünnipäevapidustused algavad neljapäeval, 8. mail kell 17 Hop Galeriis (Hobusepea 2) näituse “A-V Ehedad portreed” avamisega, kus näeb töid galerii osanikelt nende poolt valitud teoste arhiivist. Näitus jääb avatuks 27. maini.

8. mail kell 17.30 avatakse A-galerii seifis ka teine juubelinäitus “A-∞ Sõnadeta lingvistika”, mis esitleb Eesti noorema põlvkonna ehtekunstnike loomingut. Näitus on avatud kuni 2. juunini.
Samas esitletakse ka Kaire Ranniku ja Erle Võsa-Tangsoo koostatud raamatut “A-galerii. Eesti autoriehte galerii 20 aastat”, mis annab harukordse võimaluse näha Eesti tunnustatud metallikunstnikke kandmas oma ehteid ning lugeda nende kirjutisi oma kolleegide loomingu kohta.

16.-17. mail kl 10-20 toimub A-galeriis juubelihõnguline müügipäev, kus saab soodushinnaga soetada Eesti metallikunstnike autoriehteid.

Eesti ehtekunsti tutvustamisele keskendunud A-galerii on kaasaegse Eesti üks vanemaid kunstigaleriisid, mis asutati 1994. aastal Tallinnas Hobusepea tänaval (praegune Hop Galerii). 2005. aastal kolis A-galerii suuremat väljapanekut võimaldavatesse ruumidesse samas hoones Pika tänava nurgal. Täna on A-galeriis esindatud üle 70 eesti kunstniku unikaalehted ja väikeseeriad. Igal aastal korraldab A-galerii üle kümne näituse, kus saab nautida nii Eesti kui välisriikide metallikunstnike loomingut.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht