Sibeliuse akadeemia sümfooniaorkester Pärnu kontserdimajas

Eestit külastab Sibeliuse Akadeemia sümfooniaorkester ja annab ainsa siinse kontserdi teisipäeval, 13. mail Pärnu kontserdimajas.

Sibeliuse akadeemia sümfooniaorkester loodi koos Sibeliuse Akadeemiaga 1882. aastal. Aegade jooksul on orkestrit juhatanud paljud maailmamainega dirigendid nagu Paavo Berglund, Sir Colin Davis, Arvid Jansons, Eri Klas, Jorma Panula ja Leif Segerstam. Orkestriga koos on üles kasvanud Soome dirigentide eliit – Mikko Franck, Sakari Oramo, Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste ja Osmo Vänskä.
Sajaliikmeline sümfooniaorkester annab regulaarselt kontserte Helsingis ja mujal Soomes ning on käinud edukatel ringreisidel Euroopas, Hiinas, Jaapanis ja Ameerika Ühendriikides. Orkester on esinenud Stockholmis, Peterburis, Ateenas, Londonis, Birminghamis, Berliinis, Viinis, Tokios, Pekingis ja New Yorgi Carnegie Hallis. Viimastest reisidest olgu mainitud kontserdid Los Angelese Walt Disney kontserdisaalis ja Abu Dhabis, dirigentide Esa-Pekka Saloneni ja Jukka-Pekka Saraste juhatusel.

Sibeliuse Akadeemia sümfooniaorkestrit juhatab Pärnus Taani dirigent Peter Ettrup Larsen, kava peateosed on Carl Nielsenilt: tema klarnetikontsert (solist Taavi Oramo) ja V sümfoonia, kontserdi avab Veljo Tormise „Avamäng nr 2“. 

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht