Jaapani tippviiuldaja Eesti Kontserdi hooaja lõppkontsertidel

15. mail Estonia kontserdisaalis ja 16. mail Jõhvi kontserdimajas mängib Mendelssohni viiulikontserti kõigi aegade noorim Tšaikovski-konkursi võitja Akiko Suwanai Jaapanist. Tallinna Kammerorkestrit dirigeerib Kristiina Poska. Kavas on veel Erkki-Sven Tüüri „Insula deserta” ja Beethoveni  seitsmes sümfoonia A-duur op. 92.

Eesti Kontserdi lõppevat kontserdihooaega jäävad kindlasti ilmestama Hiina staarpianist Yundi ning WDR Sinfonieorchesteri väljamüüdud kontserdid.  Hooaja esimesest poolest võiks eriliselt välja tuua Tallinna muusikakeskooli legendaarse klassi poiste René Eespere, Andres Mustoneni, Paul Mägi ja Rein Rannapi järjestikused juubelikontserdid Muusikasündmused olid ka Israel Camerata ja Mario Brunello kontserdid „Mustonenfestil”, Chilingirian Quartet, Angelite koor, Juri Bašmeti loodud orkester Novaja Rossija,  rahvusvaheline noorte sümfooniaorkester I, CULTURE Orchestra, mahukas „Estonia maja 100”  programm ja palju muud.
Hoolimata hooaja ametlikust lõpust ei saa otsa aga kontserdid. Eelseisva suvehooaja tooniandjateks on arvukad muusikafestivalid ja suursündmused: Suure-Jaani muusikafestival, „7 linna muusika” Ida-Virumaal, suursugused Saaremaa ooperipäevad, kus külaliseks Ukraina rahvusooper,  28. korda toimuv Tallinna rahvusvaheline orelifestival, mis on vanim järjepidevalt toimuv muusikafestival Eestis.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht