Uue rocki ja jazzi festival MAÏ ÄSS

Esmakordselt toimuv festival MAÏ ÄSS toob sel nädalal Eestisse rocki ja jazzi maailmanimesid. Neli päeva kestva festivali motoks on “ajudega rock, piirideta jazz”. Kontserdid toimuvad Tallinnas ja Võrus ning kava on järgmine:

N 15. mail kl 16 (Tallinn, Philly Joe’s) Mattias IA Eklundh Freak Guitar Clinic

Festival saab avalöögi Tallinna uues jazziklubis Philly Joe’s, kus annab eksklusiivse meistriklassi kitarriäss Mattias IA Eklundh Rootsist. Eklundh on kahtlemata üks tänase päeva kuumemaid nimesid elektrikitarristide maailmas. Tema fenomenaalne pillikäsitsus ja ülekeev loomingulisus väljub igasugustest žanrimääratlustest.

R 16. mail kl 20 (Võru, Kannel) FREAK KITCHEN (Rootsi) ja Hetero

Eklundhi teatraalne power trio Freak Kitchen viljeleb stiili, mida võib tinglikult nimetada grotesk-metaliks. Trio on oodatud publikut hullutama nii raskerocki kui jazzifestivalidel üle maailma. See on kindel märk sellest, et nende muusika väljub raamidest.

Hetero on Eesti elav heavy-ajalugu ja magus-mõru 80ndate nostalgia.

L 17. mail kl 20 (Tallinn, Tapper) FREAK KITCHEN (Rootsi) ja Toomas Vanem LTD

Toomas Vanem on rohkem kui 30-aastase staažiga muusik, kelle äsja ilmunud esikalbum esitleb teda kui maailmaklassi elektrikitarristi. Vanemat saadab meie jazzi ja rocki maastikul nõutud eliitkoosseis: Henno Kelp (bass), Andrus Lillepea (trummid), Runno Tamra (klahvpillid).

P 18. mail kl 20 (Tallinn, Von Krahl) MATS & MORGAN (Rootsi) ja PHLOX

MATS & MORGAN on Rootsi “power”-duo, mille avastas maailma jaoks Frank Zappa. Selle unikaalse tandemi kuulumist maailma absoluutsesse tippu kinnitavad ka nende viimaste aastate koostööpartnerid: Bill Frisell, Mike Stern, Trey Gunn, Devin Townsend, Henry Keiser, Fredrik Thordendal jt.

PHLOX on hetkel meie rock-jazzi vaieldamatu lipulaev, mis seilab tormiseid helimeresid kusagil Canterbury koolkonna fusioni ja John Zorni free(k)-jazzi vahel.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht