Kitarrimuusika säravad tähed Tallinnas

Tallinna IX kitarrifestival viiakse läbi  9.–13. juunini. Festival pakub rikkalikku valikut head kitarrimuusikat säravate tähtede ja kitarrilegendide esituses. Selle aasta peaesineja, prantslane Roland Dyens on tänapäeva suurimaid kitarrigeeniusi ja iga tema kontsert kauaks meeldejääv sündmus. Kuuleme hiilgavat fantaasiarikkust kõigis stiilides ja piirideta kitarrikäsitlust. Dyens on ka tänapäeva enimmängitav kitarrihelilooja.

Festivali avakontserdi annab Jaime Velasco, kes on Hispaania säravamaid noorema põlvkonna kitarriste. Ta võlub kuulajaid väga emotsionaalse hispaania muusikaga esitusega, mistõttu saamegi 9. juunil Mustpeade maja saali võrratus akustikas nautida terve õhtu hispaania muusikat.

Brasiilia laulja-kitarrist Sergio Bastos, saksofonist Raivo Tafenau ja kitarrist Paul Daniel toovad kuulajate ette oma uue projekti, kus brasiilia muusika rütmirägastik kohtub põhjamaise muusika rahu ja iluga. Festivali üks erilisemaid hetki on juba traditsiooniline päikeseloojangu kontsert Tallinna teletornis, kus võib nautida kaunist kitarrimuusikat koos tornist avaneva vaatega ja kontserdi lõpuks merre loojuva päikesega. Esineb kitarriduo Ain Agan ja Andre Maaker. Lummavalt kaunis keldi muusika kõlab Šoti kitarristi Matthew McAllisteri kontserdil. McAllisteri peetakse üheks põnevamaks kitarristiks Euroopas, teda saadab jätkuv edu festivalidel ja turneedel üle maailma.

Festivali kava www.kitarrifestival.ee

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht