Ansambel Vox Clamantis annab Arvo Pärdi autorikontserdi Šveitsis

Priit Kuusk, ERP uudised

Meie rahvusvaheliselt aina enam tuntust kogunud varajase ja nüüdismuusika anambel Vox Clamantis annab Jaan-Eik Tulve juhatusel kolmapäeval kontserdi Arvo Pärdi loomingust Šveitsis Baseli lähistel asuvas Beyeleri muuseum-galeriis.

Arvo Pärdi autorikontsert Eesti muusikutelt leiab aset homme õhtul Šveitsis Baseli lähedal Riehenis. Kontserdipaigaks on mainekas kunstigalerii, maailma üks kaunimaid muuseume Beyeler Museum, mille ehituse projekteeris ja disainis kuulus itaalia arhitekt Renzo Piano. 

Muuseum avati 1997. aastal sellele aluse pannud kunstitegelase ja kollektsionääri Ernst Beyeleri (1921-2010) algatusel ja on pühendanud end kaasaegse kunsti klassikale, samuti Aafrika ja Okeaania kunstile. Selle põhiekspositsioonis on Ernst Beyeleri enda enam kui viiekümne aasta jooksul kogutud kunstiaarded. Muuseumi paviljon ja park on hästi sobivad ka suure külastajaskonna vastuvõttudeks.

Jaan-Eik Tulve juhatusel toimuv Vox Clamantise kontsert 27. augustil kannab pealkirja „Hommage to Arvo Pärt“ ja sinna on kutsutud kohale ka helilooja ise. Kava raamivad osad suurtsüklist „Kanon Pokajanen“, mida Vox Clamantis on viimastel aegadel juba mitmel maal ja festivalil tutvustanud.

Homne kontserdikava kõlab sellisena: „Kanon Pokajanen. Ode I“, „Most Holy Mother of God“, „Virgencita“, „And One of the Pharisees“, „Alleluia-Trop“,
„The Deer’s Cry“, „Drei Hirtenkinder aus Fátima“ („Kolm lapskarjust Fátimast“, maailmaesiettekanne!), „Gebet nach dem Kanon“ (lõpuosa tsüklist „Kanon Pokajanen“). Kava iseloomustamiseks võib öelda, et selles on üsna viimase aja loomingust Arvo Pärdi poolt Eesti Filharmoonia Kammerkoori Mehhiko ja USA kontserdireisi jaoks kirjutatud pala „Virgencita“ (2012) ja selle kõrval saksa maalikunstnikule Gerhard Richterile pühendatud ja tänavu sündinud uusteos, mis kõlab avalikult üldse esmakordselt.

Ansamblis Vox Clamantis laulavad selles kavas meie muusikaelus mitmel pool mujalgi tuntud muusikud: Jaanika Kilgi, Anna Mazurtšak, Miina Pärn, Kadri Hunt, Mikk Dede, Anto Õnnis, Kuldar Schüts, Sander Pehk, Taniel Kirikal, Tõnis Kaumann, Ott Kask ja Aare Külama.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht