Linnakunstifestival avastab Lasnamäed

KADRI KLEMENTI

Septembris ilmub Lasnamäe avalikku ruumi eesti ja soome autorite loodud linnakunst. Disainiöö eelõhtul, 24. septembril avaneb vestlusõhtuga kunstisündmus „Suur-Lasnamäe”. See on jätk soome tarbekunstnike algatatud festivalile, mis jõudis mullu ka Helsingi disainipealinna programmi ning kutsub seekord Lasnamäe elukeskkonda (taas)avastama.

Kevadel paralleelselt Eestis ja Soomes toimunud võistlusel valiti välja kümme ideed installatsioonidest tekstiilikunstini ja postkaartidest sportmängudeni. Linnakunstisündmuse „Suur-Lasnamäe” pealkiri on ajendatud kunagise linnaplaneerimise suurvormi, monotoonsuseni ühtse paneelelamualaga seonduvatest segastest tunnetest. Lasnamäe on juba suur (oleks see omaette linn, oleks tegu Eesti suuruselt teise linnaga), aga mida kujutaks endast veel Suur-Lasnamäe? Kas suur on hirmus lage (agorafoobia) või avar (ruumi on kõigile võimalustele)? Kas tajumatult suures (universumis, Lasnamäel) ei omanda erilist tähendust hoopis väike (sekkumine, muutus, intiimsus)?
Teosed on märgitud illustreeritud kaardile, mille leiab nii paberil kui ka internetis. Linnakunst jääb Lasnamäele kuni novembrini. Sündmuse korraldab Soome Instituut koostöös kohalike ja ülemere-
partneritega ning Soome kunstnike ühing Taiteilijat O. Lisainfo www.facebook.com/suurlasnamae.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht