Pealelend: Stella Soomlais, disainer ja „Disainiöö” festivali korraldaja

Karin Paulus

Millised on tänavuse „Disainiöö” tipphetked?
Näiteks Eesti disainiauhinnad ja nominentide näitus. Tunnustatakse professionaale ja külastaja saab hea ülevaate sellest, mis on Eesti disainis viimase kahe aasta jooksul toimunud. Võistlus annab hea põhjuse korraks aeg maha võtta ja hetkeseisu analüüsida, tunnustada parimaid ja arutleda, kuhu võiks Eesti disain edasi püüelda.
Ma ise ootan ka Heliose kinos toimuma hakkavat. Ühise pealkirja alla „Heliodesign” on koondatud palju väikesi rahvusvahelisi näitusi, mis annavad ülevaate viimase aja trendidest, tekitades kindlasti vägeva sünergia. Näituse kõrval saab Helioses tunda seda head vanade ja amortiseerunud ruumide elluäratamise võlu, mis on aastaid „Disainiöö” kontseptsiooniga kaasas käinud.

Millised probleemid sind ennast disainis huvitavad?
Kuna kasutan oma töös materjalina peamiselt nahka, siis olen viimasel kahel aastal enam tegelenud sellega, kuidas vanu käsitöövõtteid, mis on nahatööle nii iseloomulikud, disainimaailma üle tuua ning tänapäevases tootmises kohandada. Erialase tausta ja väljaõppe tõttu püüan oma loominguga leida kohta autoridisaini ja masstootmise vahel. Küsimus on, kuidas olla optimeeritud, efektiivne ning kasumlik, klassika igas hetkes ja uuenduslik, unustamata isiklikku tunnetust.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht