Pealelend: Henri Laupmaa, Hooandja kaas­asutaja

Lea Larin

Eesti ühisrahastuse hankimise veebikeskkond Hooandja sai kaheaastaseks. Kuidas teine aasta esimesega võrreldes läks, kas hooandmine sai täishoo sisse?Jah. Teisel aastal kolmekordistus nii projektide hulk kui hooandjate osa. Praeguse seisuga on meid vaadanud üle 800000 inimese ja käima on läinud üle 180 projekti.

 

Kas midagi on selle kahe aasta jooksul üllatanud, olgu siis mõne konkreetse projekti osas või üldisemalt?
Korduvate projektitoetajate hulk. Meil on üle 16 000 toetaja ja enamik neist on andnud hoogu rohkem kui ühele projektile. On ka inimesi, kes on toetanud üle 70 projekti. Huvitavaid projekte on olnud hulgem. Üllatavalt palju on olnud laevaehitusega seotud projekte.

Kes on tüüpiline annetaja? Kas võib öelda, et tänu Hooandjale on Eesti kultuuri rahastamine kasvanud?
Kindlasti on tekkinud suurem valmidus ühisrahastamist toetada ja paranenud arusaam, kuidas seda teha.

Kuidas edenevad teie teised inter­vjuudes nimetatud projektid Eestis ning välismaal ning kas Hooandja laieneb nagu „Teeme ära!” hoogsalt Eestist väljapoolegi?
Praeguses vormis laieneb Hooandja eelkõige väliseestlaste seas. Vaatajaid on 150 riigist. Tegeleme ka inglis- ja venekeelse osa laienemisega, aga arvata on, et suurem osa projekte on pärit Eestist. Laiendame ka kodanikuühiskonnale mõeldud funktsiooni ja levitame neid väiksematesse kohtadesse üle Eesti.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht