Valdek Palli mälestusõhtu ja fond

Aili Künstler

Ersa-mokša kultuuriühingu Sjatko eestvedamisel ja TLÜ muuseumi kaas­korraldusel sai 10. detsembril TLÜs teadus­infokeskuses teoks eesti keeleteadlase, rahvusvaheliselt tunnustatud fenno­ugristi ja TLÜ esimese emeriit­professori Valdek Palli mälestusõhtu.

Valdek Palli meenutasid kolleegid, samas avati Valdek Palli elu ja tegevust tutvustav näitus, mida saab vaadata järgmise aasta 30. jaanuarini. Esines ersa-mokša folklooriansambel Kilejne. Valdek Pall (1927–2013) oli eesti keeleteadlane, rahvusvaheliselt tunnustatud fennougrist, TLÜ professor ja emeriitprofessor, Wiedemanni keeleauhinnaga pärjatu (2002).
15. oktoobril asutati TLÜs professor Valdek Palli nimeline fond soome-ugri teaduse ja kultuuriprojektide toetuseks. Fond toetab soome-ugri teadust ning kultuuritegevust edendavate projektide läbiviimist, prof Palli isikliku raamatukogu ja vaimse pärandi säilitamise ja tutvustamisega seotud töid, soome-ugri teaduskirjanduse, soome-ugri rahvariiete, käsitöö ja maalide kogu avaldamist ja täiendamist, soome-ugri teemaliste trükiste väljaandmist ja mälestusõhtute läbiviimist ning Eestis elavate ersa-mokšalaste kultuuripärandi säilitamist.
Rohkem infot fondi kohta www.tlu.ee/pall, annetused: SA Tallinna Ülikooli Arendusfond, konto 222058319550 (Swed­bank).

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht