CORELLI MUSIC alustab festivali “TALLINNA TORNID” põnevate kooskõladega tornita kirikus

29.–31. augustil toimub juba kolmandat korda agentuuri Corelli Music omapärane festival „Tallinna tornid“, mis koondab nii iidse linna arhitektuurilisi kui ka muusikalisi tippe. Eri ajastutest pärit tornides ja linnale kauneid vaateid pakkuvates kontserdipaikades kõlab sobiv muusika.

2013. aasta festivali „Tallinna tornid“ avab neljapäeval, 29. augustil klassika töötluste ja eesti armastatud laululoomingu uute seadetega vapustavaid kõlakooslusi kuuldavale toov ansambel, kuhu kuuluvad lauljanna Hanna-Liina Võsa, saksofonist Lembit Saarsalu, akordionimängija Jaak Lutsoja ning organist Merle Kollom. Festivali avakontsert leiab aset kell 20 Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus – ühes vähestest Tallinna kirikutest, millel puudub torn. Tänapäeval on ses kunagi seegina avatud hoones tegutsev rootsi kogudus tähtis kogukonna vaimsuse kandja.

Üks festivali kõrghetki on reedel, 30. augustil kell 19.30 Pika Hermanni jalamil Kuberneri aias toimuv Rahvusooper Estonia poistekoori kontsert, mille armastatud isamaalistest lauludest koosnev kava on spetsiaalselt pühendatud Eesti Vabariigi 95. juubelile ning hiljutisele taasiseseisvumispäevale.  Päikeseloojaku ja lipu langetamisega kulmineeruvat poistekoori kontserti dirigeerib Hirvo Surva ning kontsert on kõigile tasuta.

Eri ajastute ja stiilide muusika kaudu linna kuulsat „kilukarbisiluetti“ ja ajalugu tutvustav festival „Tallinna tornid“ toimus esimest korda Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 raames, oli üks augustikuu programmi tähtsündmusi ning sai publiku sooja vastuvõtu osaliseks. „Tallinna tornid“ on üks spetsiaalselt Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 aasta puhul alustanud projekte, mis on jõudnud eduka jätkuprojektina juba kolmanda festivalini. Festivali „Tallinna tornid“ idee autor on agentuuri Corelli Music produtsent Birgit Kraas.

„Festivalil astuvad kõrvuti üles eri muusikastiilides tunnustatud Eesti tippinterpreedid ja noortest talentidest koosnevad kollektiivid, on nii klassikalisi kontserte kui ka meeleolukaid ühislaulmisi ja tuleloitse“ selgitab kontserdiagentuuri Corelli Music kunstiline juht Mail Sildos. „Festivali kontserdipaikade hulgas on nii keskaegseid linnamüüritorne nagu Pikk Hermann ja Köismäe torn ning selle ligiduses asuvaid kauneid paiku nagu Snelli tiik kui ka linna siluetis kujunevat uuemat kultuurikeskkonda nagu Katusekino ja kogukonnaga käsikäes kujunev Kultuurikatla Aed,“ toonitab Sildos.

Reede, 30. augusti esimesel kontserdil Köismäe tornis toovad Kristo Käo kitarril ja Riho Ridbeck löökpillidel publikuni Euroopa ja Ameerika tantsud renessansist kuni 20. sajandi ja flamenkoni. Tantsud visualiseerib Maria Rääk, kes on teinud ka koreograafia. Raekojas esitavat kaunist kammermuusika klassikat viiuldaja Eva-Maria ja pianist Kadri-Ann Sumera, tehes ühtlasi kummarduse oma isa, helilooja Lepo Sumera loomingule. Tund enne päikeseloojakut on põhjust koguneda Pika Hermanni jalamile, kus Rahvusooper Estonia poistekoor laulab Hirvo Surva juhatusel armastatud isamaalisi laule Eesti Vabariigi 95. sünnipäevaks.

Laupäevane kava saab alguse Katusekinos, kus Brian Melvin’s Trio De Janeiro koos brasiilia lauljatari Denise Fontouraga esitavad klassikalist bossanoovaajastu muusikat ja suviseid rütme Brasiiliast. Snelli tiigi ääres saab kuulata kaunist a capella vokaalmuusikat ansamblilt Noorkuu, millega lõpeb ka suvi läbi toimunud Toompargi kontserdisari. Festivali lõpetab Kultuurikatla Aias Muinastulede öö raames valdavalt Veljo Tormise ja Siim Aimla muusikast koosneva kavaga NUKU koor Reeda Tootsi juhatusel.

Festival „Tallinna tornid“ toimub koostöös paljude partneritega nagu Eesti Kultuurkapital ja Kultuuriministeerium, Tallinna linn, Tallinna Kesklinna Valitsus, Kultuuripärandi aasta, Eesti Vabariik 95, Kultuurikatel, Katusekino, Eesti Muusikafestivalid jt. Agentuurile Corelli Music on väga oluline ka Corelli Metseenide Klubi toetus.

Corelli Music: www.corelli.ee


Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht