Jaan Rõõmuse “Näitus Nr. 1” EKA G-s

Teisipäeval, 3. septembril 17.00, avatakse EKA G-s, Estonia pst 7 / Teatri väljak 1 Jaan Rõõmuse isikunäittus "Näitus Nr.1"

Väljanäitusel on joonistusi reaalsetest kui fiktiivsetest hoonetest, kodanlikest töösturite kui proletariaadi elamuid. On metsistunud aedu kui tööstushoove. Igal illustratsioonil on taga pikem või lühem lugu – miks ta tehtud on. Enamik näitusel olevatest tindi- ja tuššijoonistustest on leidnud praktilist kasutust mitmetes paikades – raamatuillustratsioonidena, postkaartidena, sünnipäeva- ja tervituskaartidena jpm. Vanade hoonete joonistamisega väljendan oma arusaama nägusast linnaruumist ja iha kvaliteedi järele, just see, mida tänasel päeval aina vähem leida on.

Gregor Taul:

Rääkides zeitgeistist. Mõned aastad tagasi andis ansambel Id Rev (rääkides kunagisest romantilisest Idiootsuse Revolutsioonist) välja albumi “Kuhu kadus joie de vivre?”. Mõneti kahjuks, aga küllap oodatult, see väga rõõmus kauamängiv ei olnud. Rohkem ikka küsiti, kuhu, kuidas ja miks see elurõõm siis kadus? Jaan Rõõmuse esimene esinemine on joie de vivre, mille puhul võib loota, et ilusad jooned, elavad majad, põhimõtetega inimesed ja kaunid autod tulevad tagasi.

Näitus jääb avatuks 8. septembrini. EKA G on kõigile avatud E-P 10-17.

Tänud: Villu Plink ja KUMU, Eesti Kunstiakadeemia ja kõik, kes tunnevad, et nad ükskõik millisel viisil teoste ja näituse sünnile kaasa on aidanud.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht