Eesti osaleb esmakordselt rahvusvahelistel Frankofoonia mängudel Nizzas

Eesti osaleb 7.-15. septembrini Rahvusvahelise Frankofoonia Organisatsiooni korraldatavatel VII Frankofoonia mängudel. Lõuna-Prantsusmaal Nizzas toimuvatel kultuuri- ja spordimängudel esindavad Eestit tänavune Köleri preemia laureaat, kunstnik Jaanus Samma ja Eesti Tantsu Agentuuri trupp.

Frankofoonia mängud toimuvad iga nelja aasta tagant ja tänavu juba seitsmendat korda. “Tegu on ainulaadse olümpiamängudele sarnase suursündmusega Prantsusmaal, kus jõudu katsutakse ja medaleid jagatakse nii spordis kui ka kultuuri- ja loomevaldkonnas,” ütles Kersti Kirs, Eesti kultuuriesindaja Pariisis. Võisteldakse paljudel spordialadel nagu näiteks kergejõustikus, korvpallis, rannavõrkpallis, poksis, jalgpallis, käsipallis, judos, tennises, maadluses ja invaspordis. Kultuuri osas toimuvad võistlused laulu, muinasjutuvestmise, tantsu, kirjanduse, maali, foto, skulptuuri ja tänavakunstide alal. Mängudel osalejad suhtlevad omavahel ja publikuga prantsuse keeles.
 “Sel aastal on meil võimalus oma silmapaistvamaid noori talente tutvustada laiemalt prantsuskeelsele üldsusele, osaledes esmakordselt Frankofoonia mängudel,” märkis Kirs, kelle sõnul tehti Eestist mängudel osalejate valik Rahvusvahelise Frankofoonia Organisatsiooni ekspertrühma poolt juba eelmise aasta lõpus. Eestist esinevad mängudel kunstnik Jaanus Samma oma nelja tööga sarjast “Ooper “Esimees”” ja Eesti Tantsu Agentuur teosega “Distants”. Lisaks oma tööde eksponeerimisele rahvusvahelisel näitusel ja tantsuetenduse ettekandmisele osaletakse kohapeal erinevates töötubades.

Prantsusmaal toimuvatest mängudest võtavad  osa ligi 3000 noort vanuses 18-35 aastat, kokku 56 riigist. VII Frankofoonia mängud avab 7. septembril Nizzas Massena väljakul Prantsusmaa president Fran?ois Hollande. Eestit esindab mängude avamistseremoonial 11-liikmeline delegatsioon, mida juhib Eesti suursaadik Prantsusmaal Sven Jürgenson.

https://www.jeux.francophonie.org/.


Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht