Kunst ratastel jõuab Helsingisse

Neljapäeval, 12. septembril, kell 18.00 avatakse Helsingi kohvikus Sandro Slowballi ja Kultuurikatla ühisprojekt "Kunst ratastel" ka Soome publikule.

Meeleoluka sündmuse raames tutvustatakse nii projekti plaane kui Soome kunstnikke Sami Salomaad ja Jani Tolinit. Augusti lõpus tutvustati Tallinnas esmakordselt rahvusvahelist autorallit Slowball ja kunstiturundusprojekti “Kunst ratastel”. 12. septembril liigutakse Helsingisse, et avada projekti idee ning eesolevad sündmused ka Soome publikule ja meediale. Projekti lihtne, kuid paeluv eesmärk on pöörata tähelepanu tänavakunsti võimalustele ning selle kunstivormi imetlusväärsele olemusele.

Slowballi ralli ja kunstiprojekt “Kunst ratastel” toimub tänavu esmakordselt, ühendades  seikluslikul moel noored andekad kunstnikud, meelelahutuse ning ettevõtlikkuse. Nii antakse ligi 20le autole uus elu kunstniku loovusest kannustatuna. Kunstiobjektiks muutuvad teiste seas erinevat vanust ja nime kandvad autod  – Golf, SAAB, Volvo, Mazda jpt.
Projekti lõpuks on igal maalitud autol ja tema kunstnikul rääkida justkui oma lugu, mida mööda maanteid liikudes edasi kanda.

Septembris saab paari autot näha ka Soomes ja Riias, kuid 18. septembriks jõuavad kõik autod tagasi Tallinnasse, Kultuurikatla Aeda, et jääda üheks päevaks paikseks. Kultuurikatla Aias toimub kõigile avatud autode näitus, kus kohal on paljud kunstnikud ka ise. 19. septembri hommikul alustavad disainitud autod koos meeskonnaga teekonda läbi Euroopa linnade. Nelja päeva jooksul läbitakse Riia, Kaunas ja Varssav, et jõuda Berliini, kus toimub autode suurejooneline näitus. Projekti lõppedes leiavad autod veebikeskkonnas toimuval oksjonil endale uue omaniku.

Eesti kunstnikest osalevad projektis Martin Saar, Marit Ilison, Okeiko, Medley jt. Projekti saadikuteks on lauljatarid Teele Viira ja Eva Vaino ning võistlustantsija Mairold Millert.

www.slowball.eu
www.kultuurikatel.ee

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht