Vanemuise Sümfooniaorkester esitleb avakontserdi eel uut heliplaati

Reedel, 13. septembril algusega kell 17.30 esitlevad Vanemuise teatri suure maja ülemises fuajees Vanemuise Sümfooniaorkester ning teatri muusikajuht ja peadirigent Paul Mägi uut heliplaati.

Vanemuise Sümfooniaorkester on Paul Mägi käe all plaadistanud kaks Eesti sümfoonilise muusika paremikku kuuluvat teost – Villem Kapi Sümfoonia nr 2 c-moll ning Artur Kapi „Fantaasia viiulile orkestriga teemal B-A-C-H“, kus solistipartiid mängib teatriorkestri kontsertmeister Kristel Eeroja-Põldoja.
Orkestreeringu on teinud Kirill Raudsepp ja Paul Mägi. Helirežissöör on Maido Maadik. Plaat on salvestatud Tartu Jaani kirikus 26. – 27. mail 2013.

Pidulikule plaadiesitlusele järgneb Vanemuise Sümfooniaorkestri ja Vanemuise kontserdimaja 2013/2014 hooaja avakontsert algusega kell 19.00 Vanemuise kontserdimajas. Maestro Paul Mägi dirigeerimisel tuleb ettekandmisele Felix Mendelssohni oratooriumi „Elias“. Sel aastal annab Vanemuise Sümfooniaorkester esmakordselt oma hooaja avakontserdi ka väljaspool Eestit. Kontsert Riia Toomkirikus toimub laupäeval, 14. septembril.

Reedel esitlusele tulev CD-plaat on teine helikandja, mille Vanemuise Sümfooniaorkester on salvestanud. Kolme aasta eest ilmus plaat, millele salvestati tollase peadirigent Mihkel Kütsoni dirigeerimisel Eino Tambergi helilooming – Viiulikontsert op. 64 ja Ballett-sümfoonia op. 10.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht