V Läänemeremaade Kultuuripärandi Foorum

Kolmapäeval, 18. septembril avatakse Tallinnas mere- ja rannikukultuurile pühendatud V Läänemeremaade Kultuuripärandi Foorum.

Salme kultuurikeskuses algaval V Läänemeremaade Kultuuripärandi Foorumil on kolme päeva jooksul on kõigil osavõtjatel võimalus kuulata ettekandeid, võtta osa neljas teemaplokis toimuvatest paneeldiskussioonidest ning käia ekskursioonidel nii Tallinnas kui ka kuurortlinnas Haapsalus.

Sel aastal Tallinnas toimuval foorumil käsitletakse mere- ja rannikukultuuri ajaloolisi ja tänaseid arengusuundi ning pärandi säilimise probleeme ja võimalusi, riikide poliitikat ning praktikat nende küsimuste lahendamisel.

Ühtlasi antakse kolmapäeva õhtul Lennusadamas toimuval pidulikul vastuvõtul KOKO Arhitektide esindajale Andrus Kõresaarele üle Europa Nostra ja Euroopa Liidu kultuuripärandi grand prix’i – Euroopa kõrgeim tunnustus kultuuripärandi hoidmisel ja taastamisel. Urmas Dresen, Meremuuseumi direktor: „Muuseumina oleme selle auhinna üle eriti õnnelikud, sest kultuuripärandi säilitamine on üks meie olulisemaid ülesandeid. Tänan veelkord kõiki partnereid, kes angaaride taastamisel osalesid.“

Foorumi täpse ajakava ning paneeldiskussioonide teemadega saab tutvuda:

www.tallinnforum.eu

Kultuuripärandi foorumeid korraldab Läänemere pärandi seirerühm, mis on loodud 1998. aastal Läänemere riikide kultuuriministrite mandaadi alusel.

Koduleht: http://mg.kpd.lt

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht