Lühifilme “Foto” ja “Hõbepulm” näidatakse Helsingis “Armastuse ja Anarhia” filmifestivalil

Sel aastal 26. korda toimuvale Helsingi rahvusvahelisele filmifestivalile "Armastus ja Anarhia" on lühifilmide programmi "Tere, Eesti" valitud ka kaks Kuukulgur Filmi toodetud filmi: Jan Erik Nõgisto ja Katrin Maimiku "Foto" ning Andres ja Katrin Maimiku film "Hõbepulm".

“Foto” peategelaseks on 30ndais Maarit, kes elab koos oma kiusliku ja manipuleeriva isaga. Kuna Maarit pühendab kogu oma aja ja energia invaliidistunud isa eest hoolt kandmisele, siis on ta pidanud loobuma noore naise täisväärtuslikust elust. Tal ei ole tõsisemaid suhteid meestega ning pole ka saanud lapsi. Aga bioloogiline kell tiksub. Ühel päeval kohtab Maarit 9-aastast poissi Rainerit. Nende vahel tekib kummaline suhe. Filmi operaator on Mihkel Soe, kunstnik Elo Soode, originaalmuusika filmile on kirjutanud Sten Šeripov, stsenarist Katrin Maimik. Osades Helen Ehandi, Arvo Kukumägi, Henry Orlov, Eduard Salmistu ja Eva Püssa. Produtsent Andres Maimik.

“Hõbepulm” on kurbnaljakas lugu keskealisest paarist, kes otsustavad suurejooneliselt tähistada oma saabuvaid hõbepulmi. Klopitakse puhtaks vana pulmakleit ning aetakse see kärinate saatel pereemale selga. Alguses tundub, et kõik sujub ladusalt, aga peo käigus hakkab ideaalne fassaad tasapisi laiali pudenema ning paljastuvad aastaid allasurutud konfliktid, hirmud ja kompleksid. Filmi operaator on Mihkel Soe, kunstnik Kristiina Ago, osades Anne Reemann, Eero Spriit, Loore Martma, Carmen Mikiver, Indrek Taalmaa, Kiwa. Produtsent Anneli Lepp.

Lisaks on Eesti lühifilmidest Helsingi filmifestivali samas programmis Maria Reinupi “Mai”, Andreas Tenusaare “Kolmnurga afäär”, Elina Naani “Aitäh, et sa minuga juhtusid” ning Erik Alunurme, Mihkel Reha, Mari-Liis Rebase ja Mari Pakkase film “Eine murul”.

Soome suurim filmifestival “Armastus ja Anarhia” toimub sel aastal 19. -29. septembrini.

Lisainfo: hiff.fi

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht