Festival „Verdissimo!“ toob publiku ette Verdi loomingu paremiku

25.-29. septembrini tähistab Rahvusooper Estonia Giuseppe Verdi 200. sünniaastapäeva „Verdissimo!“ festivaliga, mille raames tuleb ettekandele suure itaalia helilooja loomingu paremik ja külalisesinejaid on oodata Gruusiast, Itaaliast, Valgevenest, Kosovost, Lätist, Leedust ning Soomest.

Avalöögina toimub 25. septembril „Vana Tallinn Gala“, kus solistid, koor ja orkester ning Eesti Rahvusballett esitavad katkendeid Verdi ooperitest. Dirigeerib Vello Pähn, solistid on Aile Asszonyi, Stella Grigorian Gruusiast, Cataldo Caputo Itaaliast, Ilja Siltšukov Valgevenest, Jassi Zahharov ja Pavlo Balakin. Õhtut juhib Mart Mikk.

Ooperis „Rigoletto“ 26. septembril on solistideks Jassi Zahharov, Rame Lahaj Kosovost, Stella Grigorian ja debüüdi Gildana teeb Kadri Kipper. Dirigeerib Jüri Alperten.

Ooperi „Nabucco“ kontsertettekandel 27. septembril esinevad Läti Rahvusooperi solistid – Samsons Izjumovs, Julianna Bavarska, Kristīne Zadovska, Viesturs Jansons, Rihards Mačanovskis jt – ning koor ja Rahvusooper Estonia orkester dirigent Aigars Meri juhatusel.

Ooperis „La traviata“ 28. septembril on solistideks Kristel Pärtna, Merūnas Vitulskis Leedust ja Ilja Siltšukov.

Festival lõpeb 29. septembril „Reekviemiga“ Tallinna Kaarli kirikus solistide Aile Asszonyi, Lilli Paasikivi (Soome), Cataldo Caputo, Pavlo Balakini rahvusooperi koori ja orkestri ning segakoori „Latvija“ esituses. Dirigeerib Vello Pähn.

„Verdissimo!“ ajaks avatakse rahvusooperis fotonäitus Verdi originaalklaviiride kaantest.

Lisaks võib 27. septembril Estonia talveaias tasuta osaleda seminaril „Verdi vähemtuntud ooperid“, kus ooperilavadel harvem kõlanud teostest räägivad Arne Mikk ja Itaalia suursaadik Hr Marco Clemente, kes on ka festivali toetaja. Itaalia Suursaatkonna, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ning rahvusooperi koostöös saab teoks ligi 500 eesti noore külastus „Rigoletto“ peaproovi ja esseekonkurss. Toimub ka uue CD esitlus jpm.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht