Esietendub iPolygoni esimene ühislavastus

Neljapäeval, 24. oktoobril kell 19 esietendub teatrikool TeatriPolygoni ja PolygonTeatri esimene ühislavastus "Mustamäe armastus". Arvo Valtoni ja Mati Undi novellid ja teatritekstid on dramatiseerinud ja sidunud tervikuks Maike Tubin ja Tamur Tohver. Etendus toimub Polygoni blackboxis Rävala 8, 7.korrusel.

TeatriPolygoni õpetajate ja õpilaste ühislavastus koostöös PolygonTeatriga räägib armastusest Arvo Valtoni ja Mati Undi silmade läbi. Polygonile iseloomulikus lõbusas, kuid kummalises lavakeeles räägitakse armastusest eesti moodi- nagu me õpime ja teeme eesti teatrit. See on mustamäe armastus, sest korrusmajade karbimentaliteet ja selle turvalisuses püsimine pole kuhugi kadunud. 70ndate elunormi tõstmisest sai korraga teatud moel ahistus. Mustamäe armastus ei ole enam novelli nimi. See on eesti asi. Püstikuromantika. Lõbus on seegi, et vaataja satub Polygoni igapäevaruumidesse kui elukohta.

Lavastaja ja Polygoni juhataja Tamur Tohver: “Kutseliste näitlejate kaasamine õppeprotsessi on teatrikoolides laialt levinud võte. Üks proov professionaaliga annab teinekord sama kogemuse kui mitmed tavaõppe tunnid. Ometi oli meil veel kaks soovi: kogeda oma õppekeskkonda ühise koduna ja kõiki seal tegutsevaid inimesi kui pereliikmeid. See liidab, annab lisaväärtuse ja rikastab nii õpilast kui õpetajat. Sest enamus lavastusega seotuid kutselisi on ka kooliga seotud- kes õpetajana, kes korralduslikult. Me nagu väga ei teadnud, mis meid ees ootab. Soov oli õppida oma õpilastelt ja neil omakorda mängida koos õpetajatega. Täna ütlen- protsess on olnud imeline ja haarav, asendamatu kogemus!”.

Mängivad näitlejad: Aita Vaher, Tarvo Krall, Kati Ong ja näitekunsti õpilased Mikk Siemer, Jane Lauter, Harri Ausmaa, Kristi Tedrekin, Arne Kukkonen, Liisa Tolli, Kevin Kull, Helen Kask, Cameron Georg Cocker, Kätlin Palmsalu, Pirke Kaljula, Käbi Karin Kuus, Grete Lipp, Elisabet Sofia Adermaa, Helene Tismus jt.

Lavastaja Tamur Tohver/ assistendid Jane Lauter ja Grete Lipp / kunstnik Maarja Naan, Tamur Tohver/ muusika Max Galago / hääle seaded Tarvo Krall / liikumised Siim Tõniste / valgus Marko Maisa Etenduses osalevad nii teatrikool TeatriPolygoni kui ka Tallinna Ühisgümnaasiumi teatriõppe õpilased (partner).

Järgnevad etendused 25 / 26 / 28 / 31.oktoober kell 19 sealsamas. Saalis vaid 50 kohta.
Etenduse koduleht ja piletimüük www.poly.ee/mustamae

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht