Sümpoosion “Heli ja avalik ruum”

Kolmapäeval, 30. oktoobril algusega kell 11 toimub Kumu auditooriumis rahvusvaheline sümpoosion, mille märksõnadeks on heli ning selle toimimine avalikus ruumis. Sündmus seob omavahel kaks Kumu näitust - viimast nädalat avatud "Kriitika ja kriisid. Kunst Euroopas alates 1945" ning "Sünkroonist väljas. Helikunstist vaatega minevikku".

Sümpoosionil käsitletakse mõisteid “heli” ja “avalik ruum” laiemas tähenduses. Iga esineja mõtestab neid erinevalt – kõneldakse kunsti ja muusika vastastikmõjust, raadiost ja valjuhäälditest kui avaliku ruumi loojatest ning nii linnakeskkonna kui kunstiteose helidest. Arutlusele tulevad teemad panevad märkama, kuidas avalik ruum meie ümber toimib ning kuidas helid selle tajumist mõjutavad.

Sümpoosionil esinevad Eesti Kunstimuuseumi peadirektor Sirje Helme, näituse “Kriitika ja kriisid. Kunst Euroopas alates 1945” peakuraator Monika Flacke (Saksamaa), ajakirjanik ja raadiolainete uurija Rimantas Pleikys (Leedu), disaini- ja innovatsioonistuudio Unsworn Industries valjuhääldiprojekti autorid Erik Sandelin ja Magnus Torstensson (Rootsi), heli- ja videokunstnik John Grzinich (Eesti/USA) ning kunstnikud Svein Flygari Johansen (Norra) ja Raul Keller (Eesti).

Osalemine tasuta, töökeeleks inglise keel.

Tutvu täse programmiga http://kumu.ee/et/kylastajale/kalender?view=event&id=1529

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht