“Kaotused ja leidmised. 1854. Julie Hageni pöördeline aasta kirjades” esitlus

Neljapäeval, 21. novembril kell 16 toimub Suurgildi hoones (Pikk 17, Tallinn) Eesti Ajaloomuuseumi uue väljaande "Kaotused ja leidmised. 1854. Julie Hageni pöördeline aasta kirjades" esitlus.

Väljaande koostas saksa kunstiajaloolane Christin Conrad, eesti keelde tõlkis ja kommenteeris Epp Preem. Esitlusel kõneleb kunstiajaloolane Juta Keevallik lähemalt Tartu kunstielust 1850. aastatel ja Hagenite kunstnikeperekonnast. Epp Preem annab ülevaate raamatu sisust.

“Kaotused ja leidmised” on omanäoline allikapublikatsioon, mis kirjavahetuse kaudu annab haarava ülevaate baltisaksa kunstniku Julie Hagen-Schwarzi (1824-1902) ja tema lähedaste elust 1850. aastate keskpaigas. Eriti murranguline oli andeka kunstniku elus 1854. aasta, mil Hagenite perekonda tabasid mitmed traagilised sündmused ning Julie abiellus Tartu Ülikooli astronoomi Peter Carl Ludwig Schwarziga (1822-1894). Rooma, Tartu ja Peterburi vahel liikunud kirjad annavad vahetu pildi ajastu mõtteviisist ja tavadest.

Publikatsiooni toimetajad on Ene Hanson ja Ivar Leimus, kujundas Aime Andresson. Raamat on omamoodi jätkuks August Matthias Hageni reisipäevikutele aastatest 1820–1821, mis ilmusid Eesti Ajaloomuuseumi väljaandena 2011. aastal.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht