Kadripäev Kadrioru kunstimuuseumis

Pühapäeval, 24. novembril kell 17 alustab Kadrioru kunstimuuseum ülimenukate elamusõhtute kolmandat hooaega. Seekordne elamusõhtu, mis leiab aset seoses kadripäeva ehk püha Katariina päevaga, tähistab ühtlasi ka lossi nimepäeva. Õhtu keskmeks on aga 17. sajandil valminud tundmatu 13-aastase noormehe portree ja selle põnev lugu. Meeleolu aitab luua barokkmuusika ning maitsvate suupistetega kostitab külalisi Katharinenthali kohvik.

Oma nimepäeval on sobiv põgusalt peatuda tuntud Katariinadel, ennekõike aga Katariina I-l, kelle auks Kadriorg on oma nime saanud, kuid muuseum soovib külalistega jagada ka põnevaid leide oma kogust.

Elamusõhtu keskmeks on segastel aegadel, pärast revolutsioonilisi sündmusi Venemaal Eestisse jõudnud teos, mis pea 90 aastat on kandnud pealkirja „Kolmeteistaastase noormehe portree”. Maalil on signatuur, mis kuulub tuntud saksa portreemaalijale Benjamin Blockile, ja valmimisaastat märkiv 1663. Hiljuti aga toimus teose uurimises läbimurre ning kunstiteadlaste ees rullus lahti kirev perekonnalugu. Eesti Kunstimuuseumisse jõudis see suurepärane portree 1926. aastal.

Kes ikkagi on see 13-aastane noormees ja mis seob teda Eestiga? Miks muuseumikülastajad kuulavad sel õhtul Georg Friedrich Händeli muusikat? Nendele ja paljudele teistele küsimustele annab vastuse noormehe 350. sünniaastapäeva märkiv elamusõhtu.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht