Erasmus IP “Trash to Trend” projektide näitus

Näituse avamine 16. detsembril avatakse Erasmus IP  “Trash to Trend” projektide näitus EKA Galeriis, Estonia pst 7.

11.– 21. novembril 2013 toimus EKA Moedisaini osakonnas rahvusvaheline innovatsiooni projekt Trash to Trend, mille eesmärgiks oli leida uudseid lahendusi rõivatööstuses tekkivate jääkide kasutamisel.

Rahvusvahelises projektis osalesid BA ja MA moe, tekstiili ja turunduse erialade  üliõpilased viiest kõrgkoolist: Eesti Kunstiakadeemia, Kopenhaageni Disaini ja Tehnoloogia Kõrgkool, Kuninglik Taani Kunstiakadeemia, Lahti Rakenduslik Kõrgkool ja Lapi Ülikool.

Kahe nädala jooksul toimusid loengud ja meistriklassid, mida juhendasid kutsutud külalisõppejõud Taanist Peter Dammand, Mette Kocmick ja Soomest Kia Koski, Marjut Yli-Mäyry, Anu Kylmanen. Kohalikku rõivatööstuse hetkeseisu tutvustas Meelis Virkebau ERTList  ja oma kogemusi jagasid eriala spetsialistid  PhD Reet Aus, Ann Runnel, Markus Vihma ja EKA doktorant Miina Leesment.

Projekti raames külastati Nurme õmblusvabrikut Haapsalus ja Protexi vabrikut Tallinnas, kus tutvuti tootmisliinide võimalustega ja kaardistati juurdelõikusel tekkivat ülejääki. Nurme vabrikust saadud rõivatööstuse kangajääkidest valmisid ka ideekatsetused ja lõplikud kollektsioonid.

Näitusel esitletakse kahenädalase meistriklassi tulemusena valminud moekollektsioonide visioone ja prototüüpe, mille materjalidena on kasutatud vanu rõivaid, defektiga tooteid, kanga- ja juurdelõikusjääke.

16-20 detsember EKA Galeriis, Estonia pst 7.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht