Aet Ollisaare isikunäitus Eesti Maaülikooli raamatukogus

Reedel, 10. jaanuaril kell 14 avatakse Eesti Maaülikooli raamatukogus tekstiilikunstnik Aet Ollisaare isikunäitus "Sisukord". Näitus annab ülevaate Aet Ollisaare viimaste aastate vaibaloomingust. Tulenevaltnäituseruumist on "Sisukord" viide alltekstile ning tööde dekoratiivsuse taga on peidus sügavamad teemad.

Võimalus tuua oma looming raamatukokku pakkus näituse koostamiseks põneva väljakutse ja pani mõtlema emotsioonidele, mida kannavad endas raamatud – uued teadmised, muutuvad meeleolud, kujuteldavad reaalsused. Ka vaipu võib kirjeldada kui suletud raamatuid, mille kaanekujundus äratab uudishimu, kuid kaant avades – vaipadesse pikemalt süvenedes – jõuab sisuni ja selgub järjest uusi üksikasju.

Näitusele valitud tööde hulgas on nii gobelääntehnikas vaipu kui visandlikke etüüde, kus kootud pind on aktsendiks maalilisele lõimepinnale. Tööd jutustavad lugusid autorile olulistest hetkedest, mis on jäänud nii sügavalt meelde, et on leidnud tee vaipadesse. Näitusel eksponeeritud tööd esindavad materjalide koosmõju ja vastandumist, kus
üksikud kujundid võimenduvad ja saavad vaataja jaoks uue tähenduse.

Näitusel “Sisukord” süstematiseerib erinevatest teemadest inspireeritud tööd omavahel seotud tervikuks. Vaatajat juhatavad autorit mõjutanud sündmuste juurde vaipade pealkirjad, kuid vaatajale jääb võimalus iga töö juurde oma lugu mõelda.

Näitus jääb avatuks 8. märtsini. Eesti Maaülikooli raamatukogu asub Tartus aadressil Kreutzwaldi 1.

Aet Ollisaar on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia aastal 1991. Alates 1992. aastast on ta töötanud Tartu Kunstikoolis ja 2000. aastast Tartu Kõrgemas Kunstikoolis (TKK). Alates aastast 1993 on Aet Ollisaar
tekstiiliosakonna juhataja ning TKK professor 2001. aastast. Ta on Eesti Tekstiilikunstnike Liidu juhatuse liige. Rohkem infot Aet Ollisaare loomingu kohta: www.aetollisaar.com.


Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht