10 D – Anu Samarüütli värviline projekt Telliskivis

Kuni jaanuari lõpuni on Tallinnas Telliskivi kvartalis avatud näitus Anu Samarüütli uute töödega.

Anu on tuntud kui moelooja ja illustraator, kuid viimasel kolmel aastal on ta keskendunud piltide tegemisele, mis paiknevad defineerimata tsoonis,  graafilise disaini, moeillustratsiooni ja maali piirimail. Viimati sai Anu töid Tallinnas näha 2011 aasta suvel Rotermanni  kvartalis toimunud Põhjamaade Uue Moeillustratsiooni näitusel. Vahepeale on jäänud veel näitused Helsinki Disainimuuseumis, Londonis ja Põhja-Inglismaal Yorkshires.

Seekordne näituseprojekt valmis koostöös Pudel Baariga, mis oma teise korruse ruumi näituseks välja pakkus ja teema valikul vabad käed jättis. Kogu protsess ideest valmimiseni võttis vaid ühe kuu ning näitusel olevad üheksa pilti valmisid detsembris kümne päevaga. Pudel ei ole mingi tavaline baar, nad tegelevad eelkõige haruldaste ja luksuslike artisan õludega, nende ruumid on disaininud Pink arhitektid ning neil on alati kunst seintel olnud. Sellest aastast alustasid nad uue näitusteseeriaga. Tallinnas on suur galeriide ja näitusepindade põud, nii et on väga positiivne, et on uus koht, kus publik saab loominguga vahetult suhelda.

Oma töödes tegeleb Anu värvide ja kujundite energiaga, holograafilise Universumi ideega, mis ütleb, et iga osake sisaldab endas tervikut. Sellest ideest on kantud ka Zoom In seeria tööd, mis nagu nimigi ütleb, vaatavad lähemalt mõnd juba olemasolevat  tööd või objekti.  Anu muudab oma esemed ja inimesed lamedateks, näiliselt kahemõõtmelisteks pindadeks, sageli lihtsustades kuni neist saab kontsentraat või märk.

Mida aga tähendab näituseprojekti nimi 10 D? Seda võib tõlgendada mitut moodi.  Võibolla on see kümnes dimensioon? Punkt, mis sisaldab kõiki võimalusi? Võibolla aga lihtsalt 10 päeva Detsembris, mille jooksul see spontaanne projekt valmis.

Näitus Telliskivi kvartalis Pudel Baaris jääb avatuks kuni Jaanuari lõpuni.
Pudel Baar, Tallinn, Telliskivi 60 A
 
www.anuworld.co.uk
www.facebook.com/samaruutel
www.facebook.com/pudelibaar

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht