Ülo Soosteri 90. sünniaastapäevale pühendatud näitus Eesti Suursaatkonnas Moskvas

Näitus on osaks Eesti Vabariigi 96. aastapäeva tähistamise üritustest Eesti Suursaatkonnas Moskvas ning see avatakse Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtuga 27. veebruaril.

Pärast avamist toimub 28. veebruaril Ülo Soosteri teemaõhtu, kuhu on oodatud Moskva kunstiavalikkus, meedia ja Ülo Soosteri sõbrad. Näitus jääb avatuks märtsi lõpuni ning on külastamiseks avatud (eelneval kokkuleppel kultuurinõunik H. Tedrega) kõigile soovijatele.

Ülo Soosteri kui rahvusvaheliselt ühe tuntuma ja tunnustatuma Eesti kunstniku looming sobib ideaalselt esindama Eesti kunsti Moskvas. Soosteri loometöö kõrgperiood möödus just seal, mis loob hea pinnase tema kui Eesti maalikunsti vaieldamatu tippautori loomingu tutvustamiseks. Koostöös kunstniku poja, Iisraelis elava Tenno Soosteriga on meie eesmärgiks selle näitusega teadvustada ja väärtustada Ülo Soosteri fenomeni Moskva nõudlikus kunstikeskkonnas. Seda toetab ka põlvkondade-ülene mälestustel põhinev kultuuriavalikkuse võrgustik. Varakevadise näituse konteksti on haaratud ka teoseid tema nimekatelt kaasaegsetelt – näiteks Boris Žutovski, Ilja Kabakov ja Juri Sobolev, kes moodustavad koos Ülo Soosteriga Vene avangardi tuumiku.  

2014. aastal täitub Eesti kunsti suurkuju Ülo Soosteri sünnist 90 aastat. Vaal galerii on aktiivselt ja süstemaatiliselt tegelenud Ülo Soosteri loomingu tutvustamisega viimase kümne aasta jooksul. Selle värskeimaks näiteks oli Ülo ja Tenno Soosteri näitus “Sõnatud pained vangilaagrist”, mis toimus 2013. aasta septembris Vaal galeriis. Möödundaastasest näitusest kasvas välja idee viia Ülo Soosteri kõrgetasemeline maalilooming ka vene publiku ette ning veebruarikuu lõpus avamegi Moskva Eesti Suursaatkonnas Soosteri 90. sünniaastapäevale pühendatud näituse.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht