Tallinna Keskraamatukogu “Järje hoidja” auhinna saab Piret Raud

Kolmapäeval, 2. aprillil kell 11 tähistatakse Tallinna Keskraamatukogus (Estonia pst 8) rahvusvahelist lasteraamatupäeva ja antakse välja järjekordne auhind „Järje hoidja“, mille saab Piret Raud.

Auhinnaga „Järje hoidja“ tunnustatakse 2013. aastal ilmunud ja Tallinna Keskraamatukogus ka samal aastal enim loetud Eesti laste- või noorteraamatu autorit. Sellega tänatakse kirjanikku kui järjepidevuse hoidjat lastele ja noortele väärt lugemisvara pakkumise eest. Populaarseimaks raamatuks Tallinna Keskraamatukogu nooremate lugejate hulgas osutus 2013. aastal kirjastuses Tänapäev välja antud Piret Raua „Teistmoodi printsessilood“.

Lood selles raamatus pole tavalised printsessilood, vaid on kirjutatud hoopistükkis teistmoodi. Ka printsessid ise on siin igaüks täitsa isemoodi ning sealjuures üsnagi kentsakad. Näiteks leiab siit tagurpidi-printsessi, kes teeb kõike valepidi ja haukuva printsessi, keda hammustab kirp. Pildid raamatule on joonistanud autor ise.

Kirjaniku tänuürituseks on valmistunud ka Tallinna Prantsuse Lütseumi ja Tallinna Reaalkooli õpilased, kes lähenevad teistmoodi printsessilugudele omamoodi. Tänuks kingitakse Piret Rauale raamatu ainetel joonistatud pilt.

Tallinna Keskraamatukogu tunnustab laste ja noorte hulgas populaarseid eesti autoreid juba kümnendat aastat. Traditsiooniliselt rahvusvahelisel lasteraamatupäeval väljaantava auhinna saajate kohta leiab infot raamatukogu Lastelehelt.

Rahvusvaheline lasteraamatupäev on 2. aprillil Rahvusvahelise Noorsookirjanduse Nõukogu  (IBBY) ja selle rahvuslike sektsioonide poolt tähistatav päev. Päeva tähistatakse 1967. aastast Hans Christian Anderseni sünniaastapäeval.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht