Arvo Volmer tutvustab Austraalias väärtteoseid Euroopa klassikast

Priit Kuusk, ERP uudised

Eesti dirigent Arvo Volmer on Austraalia mandril juba hästituntud muusikute reas. Ta on Adelaide'i Sümfooniaorkestri kunstiline juht ja peadirigent juba 2004. aastast, aga juhatanud sealmail ka mujal, sh Sydney kuulsas ooperimajas ning teatri kontsertkollektiivi Sydney Sümfooniaorkestri ees.

Sel kuul on Arvo Volmer dirigeerinud Austraalias juba kaks erinevat kava kokku kolme kontserdiga. 4. ja 5. aprilli õhtud kuulusid Adelaide’i tšellofestivali programmi ning Adelaide’i Linnahalli oli kutsutud külalissolistiks legendaarne USA tšellist Lynn Harrell. Volmer alustas õhtut Gioachino Rossini avamänguga ooperile „Wilhelm Tell“, Lynn Harrell mängis Witold Lutosławski suurepärast Tšellokontserti ning kava teise poole täitis Johannes Brahmsi Sümfoonia nr 2.

Teist kava juhatas Eesti dirigent romantilisest vene muusikast 9. aprillil samas saalis. Õhtu kandis pealkirja „Russian Dreams“: alustuseks mängiti kaks numbrit Pjotr Tšaikovski ooperitest, need olid „Polonees“ „Jevgeni Oneginist“ ja sissejuhatus ooperile „Padaemand“. Siis kõlas Nikolai Rimski-Korsakovi orkestripala „Fantaasia kahele vene teemale“ ning seejärel Tšaikovski Sümfoonia nr 1 („Talveunelmad“).

Värske uudis on see, et Arvo Volmer on läinud kuul valitud Bolzano ja Trento Haydni orkestri (Fondazione Orchestra Haydn di Bolzano e Trento) peadirigendiks Itaalias alates järgmisest hooajast. Tema ja orkestri esimeseks ühisprojektiks saab Ludwig van Beethoveni IX sümfoonia ettekanne oktoobris, järgmisel kevadel viib ta orkestri ka kontsertidele Milanosse. See on väga rõõmustav uudis, sest Itaaliaga olid Volmeri kontaktid siiani üsna põgusad. Orkestri ees on kunstiliste juhtidena tegutsenud ka Claudio Abbado või Riccardo Muti, 2003-2014 on sellel postil olnud austria maestro Gustav Kuhn. Adelaide’is jätkub sügisest Volmeri töö aga lepingulise peakülalisdirigendina.

Alles hiljaaegu tegi Arvo Volmer debüüdi Leipzigi Raadio (MDR) Sümfooniaorkestri ees, mille peadirigent on Kristjan Järvi.

Märtsikuu lõpul dirigeeris Arvo Volmer taas ka Peterburi Filharmoonia Orkestrit kontserdisarjas „Muusika Viinis“, mil kavas olid avamäng Wolfgang Amadeus Mozarti ooperile „Võluflööt“ ning helilooja Sümfoonia nr 39, seejärel Johann Straussi avamäng operetile „Nahkhiir“ ning Richard Straussi Valsside süit ooperist „Roosikavaler“.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht