Studia Generalia: loeng inimõigustest ja demokraatiast Kagu-Aasias

Kolmapäeval, 23. aprillil kell 16 algab Tallinna Ülikooli Astra maja auditooriumis A222 Studia Generalia sarja avalik loeng  inimõigustest ja demokraatiast Kagu-Aasias. Loenguga teemal "Why there is a Cultural Dimension to Human Rights and Democracy Discourses in Southeast Asia?" esineb Websteri Ülikooli (Tai) professor James Gomez. Loeng on inglise keeles.

Loengus tuleb juttu erinevatest Kagu-Aasia demokraatia ja inimõiguste normide kohta käivatest diskursustest. Prof Gomez tutvustab kolme võtmediskursust, mis lähtuvad rahvusvahelistest standarditest, kohaliku valitsuse põhimõtetest ja protseduuridest ning nii ülemaailmse kui ka kohaliku ühiskonna poolsetest arusaamadest. Ka selgitab ta, kuidas need diskursused koos kujundavad demokratiseerumise protsesse ja inimõiguste režiimi Kagu-Aasia Maade Assotsiatsiooni (ASEAN) kontekstis. Just võistlevate diskursuste poliitika ja nende keerukad omavahelised seosed toovad selle regiooni demokraatiasse ja inimõigustesse kultuurilise dimensiooni. Oluline on rõhutada nende diskursuste tundmist, kui räägitakse inimõiguste vajalikkusest ja kaitsmisest neis riikides.

Studia Generalia on Tallinna Ülikooli avalike loengute sari, kus Tallinna Ülikooli professoritega vaheldumisi astuvad kuulajate ette rahvusvaheliselt tuntud oma ala eksperdid. Tallinna Ülikool pakub Studia Generalia sarjaga üliõpilastele, ülikooli töötajatele ja kõigile teistele huvilistele võimaluse saada osa ülikooli õppejõudude, teadlaste ja välisülikoolide lektorite avalikest loengutest.?? Studia Generalia veebileht: www.tlu.ee/studiageneralia

Reedel, 25. aprillil käsitletakse demokraatia teemasid Tallinna Ülikoolis rahvusvahelisel konverentsil “Multiple Lives of Democracy: from Asia-Pacific to Europe”.  Sõna võtavad ühiskonnateadlased, poliitikud ja aktivistid Hiina Rahvavabariigist, Taiwanilt, Taist, Singapurist, Myanmarist (Birmast), Venemaalt, Ukrainast ja Eestist. 

Konverentsi tutvustus ja ajakava: http://www.tlu.ee/et/pressikeskus/Avalikud-syndmused/4858/konverents-tanastest-arengutest-demokraatia-ja-voimu-suhetes

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht