Tartu vallas avatakse Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengite tehtud skulptuur

Esmaspäeval, 16. juunil avatakse Kõrvekülas Miina Härma 150. sünniaastapäevale pühendatud skulptuur “Koor”, mille kavandi autoriteks on Tartu Kõrgema Kunstikooli (TKK) skulptuuriosakonna tudengid. Üritusel annab TKK tekstiiliosakonna juhataja prof. Aet Ollisaar Tartu vallale üle ka tekstiiliosakonna tudengite poolt teostatud Miina Härma seinatekstiili.

Käesoleva aasta jaanuaris valis Tartu valla ja TKK esindajatest koosnev komisjon kavandikonkursile esitatud tööde seast välja skulptuuri „Koor“, mille autoriteks on skulptuuriosakonna tudengid Silver Rannak ja Jakob Meier. Kavandi kohaselt paigaldati koolimaja seinale Miina Härma allkirja kujutis ning kooli aias paiknevad üheksa suuremõõtmelist lauljate siluetti, kes kujutavad koori. Skulptuuri aitas ideest teostuseni ellu viia TKK meedia- ja reklaamikunsti osakonna juhataja Jaanus Eensalu.

Samuti antakse Kõrveküla Põhikoolile üle TKK tekstiiliosakonna tudengite Kätlin Lõbu, Evelin Kägo ja Kaisa Krusenberg poolt ühiselt disainitud ja teostatud seinatekstiili „Miina“. Tekstiili kavandades võeti arvesse Kõrveküla Põhikooli interjööri. Teos on valminud Teatri- ja Muusikamuuseumi fotode põhjal digitaalsel žakaarteljel TC1. Tööd juhendasid dotsent Kadi Pajupuu ja Liina Kool ning projekti koordineeris prof. Aet Ollisaar.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht