Vaba Tahe ja sõbrad Arhitektuuri- ja Disainigaleriis

Näitusel eksponeerivad töid vaibakunstnike rühmituse Vaba tahe liikmed, kaasatud on teisigi  kunstnikke. Esindatud on erinevatesse põlvkondadesse kuuluvad autorid, keda seob kirg teostada oma loomingulisi ideid põimetehnikas.

Igal  teosel on  oma lugu. Ideest vaiba valmimiseni on pikk tee,  tööprotsess nõuab nii süvenemist kui vaba mõttelendu. Ka  tehnilisi oskusi, koloriiditaju, materjalitunnetust ning kannatlikkust. Kuna autorid teostavad oma töömahukaid vaipu läbi isikupärase kudumistehnika, on iga teos unikaalne. 
Tööde esitlemine Arhitektuuri- ja disainigaleriis on märgiline – piltvaibad on loodud väärtustama interjööri,  pakkudes visuaalset naudingut ja tasakaalustades ruumi akustikat. 
Rühmituse Vaba tahe tegevus sai alguse 1997. aastal esialgse nimega Vaip ’97 ja loodi eesmärgiga väärtustada põime- ja gobeläänvaiba traditsiooni Eestis. 1999. aastal, mil rühmitus oli kasvanud 12-liikmeliseks, võttis kunstnike grupp uue nime – Vaba tahe. Rühmitus korraldab mitu mahukat näitust aastas, tehes sageli koostööd Eesti keraamikute liiduga ning kutsudes oma näitustele  esinema ka külalisautoreid.
Käesoleval aastal on toimunud põimevaipade ja keraamika näitused Haapsalu linnagaleriis ja Kuressaare kultuurikeskuses. 
Näituse Kohtumispaik  pidulik lõpetamine toimub Arhitektuuri- ja disainigaleriis laupäeval, 6.09 kl 16-18.
Ainikki Eiskop
Mari Haavel
Sigrid Huik
Peeter Kuutma
Maasike Maasik
Merike Männi
Aet Ollisaar
Kadi Pajupuu
Marilyn Piirsalu
Tiina Puhkan
Reet Talimaa
Kaire Tali

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht