Eesti Kirjandusmuuseumi direktoriks valiti Tõnis Lukas

19. mail valis Haridus- ja Teadusministeeriumi teaduspoliitika komisjon Eesti Kirjandusmuuseumi uueks direktoriks Tõnis Lukase.
Märtsis kuulutas Eesti Kirjandusmuuseumi nõukogu välja konkursi direktori ametikoha täitmiseks, kus asutuse juhi peamiste ülesannetena nähakse Eesti Kirjandusmuuseumi kujundamist nüüdisaegseks teadus- ja mäluasutuseks, mille roll on mõtestada humanitaarteaduste ja ühiskonna seoseid, säilitada ja uurida eesti kultuurivara ning olla humanitaarteadusliku uurimistöö ja digihumanitaaria üheks eestvedajaks Eestis.
Konkursile laekus seitse avaldust; 19. aprillil Eesti Kirjandusmuuseumi töötajate ja nõukogu liitmetega kohtumisel tutvustasid oma tegevusprogrammi kuus kandidaati: Martin Eessalu, Tõnis Lukas, Aija Sakova, Urmas Sutrop, Kaja Tampere ja Aimar Ventsel.
Tõnis Lukas on töötanud nii haridus- ja teadus- kui ka kultuuriministrina, olnud Eesti Rahva Muuseumi direktor ning Tartu linnapea.
Lukase eesmärk Eesti Kirjandusmuuseumi direktorina on kirjandusmuuseum kui pidevalt täienevate kogude baasil tegutsev teadus- ja arendusasutus, mis toidab nii rahvus- kui ka maailmakultuuri.
HTMi kõrghariduse- ja teaduse asekantsler Indrek Reimandi sõnul oli konkursil mitu head kandidaati, kelle seast tõusis esile Tõnis Lukas väljapaistva juhtimiskogemuse ning valdkonna tundmise tõttu.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht