Noore Kunstniku preemia pälvisid Ats Parve ja Taavi Suisalu

Eesti Kunstiakadeemia magistritööde näituse TASE 14 avamisel Eesti Arhitektuurimuuseumis tehti teatavaks tänavused Noore Kunstniku preemia laureaadid.

Bakalaureuseastme preemia pälvis tänavu fotograafia lõpetaja Ats Parve. Žürii koosseisus Indrek Köster, Gregor Taul ja Kadri Laas leidis, et “Ats Parve, olles võtnud oma loomingu aluseks fotograafia alglätetega tegelemise, on meediumi võimalused meisterlikult ja vägagi usutavalt enese kasuks tööle rakendanud.”

Eesti Kunstiakadeemia uusmeedia magistriastme lõpetaja Taavi Suisalu hajusteose “Olematute külade projekt” puhul tõstis žürii (koosseisus Sandra Jõgeva, Kristi Kongi, Sirja-Liisa Eelma ja Erik Alalooga) preemia andmise oluliseimaks põhjuseks esile “kultuuriliselt laetud hüljatud paikade interaktiivse taaskäivitamise ning salvestamise digitaalsete fossiilidena.”
 
Noore Kunstniku preemiat annab välja MTÜ Noor Kunst. Mittetulundusühing Noor Kunst on loodud aastal 2005 ettevõtjate Guido Sammelselja ja Armin Kõomäe poolt eesmärgiga toetada ning innustada Eesti kunstnike kõige nooremat põlvkonda. Idee sünni juures mängisid aktiivset rolli kunstnikud ja õppejõud Kaido Ole ning Marko Mäetamm. Tänaseks kuuluvad Noor Kunst rahastajate ringi ettevõtjad Armin Kõomägi, Indrek Prants ja Sven Mansberg.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht