Kunstirühmituse Vaba Tahe näitus Kuressaare kultuurikeskuses

Teisipäeval, 10. juunil toovad Kuressaarde  oma näituse tekstiilikunstnikud kunstirühmitusest Vaba Tahe ja nende keraamikutest sõbrad, avades kell 16 Kuressaare kultuurikeskuse saalis näituse „Suvised tervitused mere tagant“.

Rühmituse „Vaba Tahe“ tegevus sai alguse 1997.aastal esialgse nimega Vaip`97 ja loodi eesmärgiga aidata kaasa põime- ja gobelääntehnikas kootud vaipade jätkuvale loomisele Eestis. Asutajaliikmeteks olid : Peeter Kuutma, Maasike Maasik, Lea Valter, Kaire Tali, Kersti Pukk, Heli Kelt ja Helen Kauksi. 1999.aastal, mil rühmitus oli kasvanud 12 liikmeliseks, võttis kunstnike grupp uue nime- Vaba Tahe. Rühmitus on korraldanud 2-3 mahukat näitust aastas, tehes sageli koostööd eesti Keraamikute Liiduga.
Vaba Tahe ja  sõbrad pole Kuressaares esmakordselt. Näituseid on toimunud nii Kuressaare lossis kui 2010. aastal Kuressaare Raegaleriis. Seekordsel näitusel kultuurikeskuses osalevad tekstiilikunstnikud: Kaire Tali, Peeter Kuutma, Maasike Maasik, Erika Pedak , Erika Tammpere, Ainikki Eiskop, Sigrid Huik, Merike Männi, Reet Talimaa, Aet Ollisaar. Näituse tutvustuseks ütles Kaire Tali, et tegemist on rahuliku ning ilusa klassikalise kooslusega. Näha saab nii põimevaipu kui gobelääne.
Keraamikute nimekiri on hetkel on veel täpsustamisel, sellest saab väike üllatusmoment. 
Näitus jääb avatuks kuni 18. juulini 2014.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht