Liisa Kruusmägi näitus “New Y(W)ork“ Endla Teatrigaleriis

Enne Endla teatri suvehooaja algust, 27. juunil, avatakse uued näitused Endla Teatrigalerii Sammasaalis ja Teatrikohvikus rõõmustamaks teatri suvekülalisi.

Liisa Kruusmägi Sammasaalis avatava näitusel  “New Y(W)ork“ on esindatud nii maalid, joonistused, objektid kui ka fotod. Erinevaid materjale ja tehnikaid kasutades toob Liisa Kruusmägi meieni killukese New Yorgi igapäevaelust, mis ehk suurte pilvelõhkujate ja vaatamisväärsuste vahelt alati välja ei paista.
Maalid ja joonistused „Ameerika jutustab“ on jätk 2011. aastal valminud seeriale „Overheard Stories“ („Pealtkuuldud jutud“).
“Seeria sai alguse Rhode Island School of Designis õppides. Kogusin seal viibides inimeste jutte nii koolis, tänavatel, poes, kohvikus, bussis kui reisidel teistesse linnadesse“ ütleb Liisa. „Ameeriklased räägivad väga palju ja enamasti on see tühi-tähi, aga see kuulub nende eluviisi juurde. Räägitakse oma elust, tööst ja perekonnast, ja seda sageli täiesti võõrastele inimestele“.
Niisuguseid igapäevalugusid kogudes huvitas Liisat eelkõige hetkeolukorra jäädvustamine, ühiskonnast nii-öelda ühtse pildi loomine, samuti mõtete, kõnepruukide ja väljendite fikseerimine.
Installatsioon “New Yorgi sketchbook” sai teoks pärast viimast New Yorgi külastust. Reisimärkmete ja -ülestähenduste põhjal valminud teosed jätavad hüvasti sketchbook’i formaadiga ning ärkavad uuesti galerii seintel või saavad kolmemõõtmelise vormi.
Teatrikohvikus avatava Taavi Luhamaa fotonäitus „Pandora laegas“ koosneb kümnest pildist. Need jutustavad Pandora laeka avamisest ja selle tagajärgedest. Nuhtlusi, kes Pandora laeka avamisel välja pääsesid, on Luhamaa kujutatud muinasjutu ja mütoloogia tegelastena – Kuri Kuninganna Lumivalgukesest, Ärtuemand Alice Imedemaalt, Merenümf, Deemonite ema, Jääkuninganna, Maleficent Uinuvast kaunitarist, Menaad ning Cruella De Vil 101-st Dalmaatsia koertest. Lisaks nuhtlustele on pilt Pandorast, kus ta on avanud laeka ning Lootusest, kes ainukesena laekasse lõksu jäi.
 
Taavi Luhamaa on Pärnus tegutsev noor hobifotograaf. Inspiratsiooni saab Taavi ümbritsevast keskkonnast ning innustub pöörastest ideedest.  Lemmikobjektiks on inimesed ning ta püüab oma piltidesse tuua alati midagi ebatavalist ja huvitavat.
 
Näitused avatakse reedel, 27.juunil kl 17 Sammassaalis ja jäävad avatuks kuni 23. juulini.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht