14. juulil algab üheksas TLÜ rahvusvaheline suvekool

Tallinna Ülikooli rahvusvaheline suvekool Tallinn Summer School on sellel aastal suurem kui kunagi varem. Oodata on umbes 350 osalejat enam kui 50-st riigist. Kõige rohkem osalejaid on lisaks Eestile Venemaalt, Saksamaalt, Suurbritanniast, Soomest ja Ameerika Ühendriikidest.

14. juulist 31. juulini toimuva rahvusvahelise suvekooli programm sisaldab keelekursuseid, loomingulisi töötubasid ning mitmesuguseid humanitaar- ja sotsiaalteaduste ning IT-valdkonna kursuseid. Kõige populaarsemad on eesti, vene ja inglise keele, aga ka rahvusvahelise finantsõiguse ja inimese-arvuti interaktsiooni uurimismeetodite kursused.

Suvekooli suurim kursus on eesti keele ja kultuuri kursus, kus osaleb üle 70 inimese. 19 kursusel osaleja õpinguid toetab stipendiumiga Eesti Instituut ja 13 stipendiumi on välja pannud SA Archimedes.

Suvekooli tänavune peaesineja on Zimbabwe kirjanik ja filmitegija Tsitsi Dangarembga (sünd. 1959), kelle romaan “Nervous Conditions” kuulub Aafrika 20. sajandi kümne tähtsaima teose hulka. Tsitsi Dangarembga tuntumate kirjandusteoste hulka kuulub veel “The Book of Not: a Sequel to Nervous Conditions” (2006), ta on kirjutanud ka lühijutte ja näidendeid. Ta õppis filmi Berliinis Saksa Filmi- ja Teleakadeemias, on kirjutanud stsenaariumi filmile “Neria” (1993) ja on filmi “Everyone’s Child” (1996) režissöör. Ta on õpetanud loovkirjutamist Aafrikas ja Aasias ning on praegu instituudi Creative Arts for Progress in Africa (ICAPA) direktor. Rahvusvahelises suvekoolis on Tsitsi Dangarembga loovkirjutamise kursuse “Adapting your story; writing a big screen screenplay based on short prose” põhiõppejõud, lisaks toimub 29. juulil suvekooli raames filmiõhtu, kus näidatakse autori lühifilme.

Suvekooli toetab Tallinna Ettevõtlusamet.

Rohkem infot: summerschool.tlu.ee

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht