Panso päevad 2015

Sel aastal on teatrivaldkonna suurkuju Voldemar Panso sünniaastapäeva puhul kokku pandud kava, mis lubab kuulata nii luulet, vaadata etendusi kui osaleda kohtumisõhtul. Panso päevade eesmärgiks on pöörata tähelepanu Voldemar Panso pärandile muuseumis, näitlejate koolitamisel ning eesti teatris laiemalt.
Panso päevad algavad 26.  novembril kell 18 Särevi Teatritoas Aita Vaheri luulekavaga „Siutsud ja säutsud“. Üritus kuulub sarja “Pajats või poeet?”, mis tutvustab näitlejatest luuletajaid. Aita Vaher lõpetas 1986. a lavakunstikateedri XII lennu ning töötas seejärel pikemalt Nukuteatris. Paljudele jäi ta meelde ERRi kunagise lasteseriaali „Pätu“ pereemana, kuid viimasel ajal teatakse teda eelkõige tuntud tsirkusepere liikmena. Lisaks tegutseb Aita Vaher õppejõuna Polygoni Teatrikoolis. Luuleõhtul avab temperamentne ja impulsiivne näitlejanna end hoopis uuest küljest, teda saadab kitarril Marek Tammets. Pilet 3/5€
Panso päevi ühendavaks selgrooks on igal aastal toimuv kohtumisõhtu Lavakooli vilistlastega. Igal aastal meenutatakse seiku koolipõlvest, õpetajaid ja õpetussõnu ning muidugi lennu lõpulavastusi. 27. novembril kell 16 ootame muuseumi külla IX lennu esindajaid. Kursust juhendas Merle Karusoo, lõpetajate hulgas on Roman Baskin, Toomas Lõhmuste, Madis Kalmet, Guido Kangur, Anne Veesaar, Marika Vernik jt. Osalemine muuseumipiletiga.
Tänapäevase paralleelina vilistlaste kohtumisõhtule toimub 29. novembril kell 15 ka praeguste tudengite, Lavakooli 28. lennu etteaste “Ese osutab vastupanu”. Noored on valmistunud muuseumi ekspositsioonisaalis esemete vastupanuga mõõtu võtma, märksõnadeks on huumor ja etüüdid, juhendajaks Anne Türnpu. Osalemine muuseumipiletiga.
Panso päevad muuseumis lõpetab Variuse teater 29. ja 30. novembril kell 19 toimuva etendusega “Unustatud primadonna. Els Vaarmann”. Teatepulga võtab üle EMTA Lavakunstikool, kes traditsiooniliselt teeb 30. novembril, Voldemar Panso sünniaastapäeval teatavaks selleaastase Panso preemia laureaadi.
Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum
Müürivahe 12, 10146 Tallinn
Tel: 644 2132, 5551 5485
E-post: ele.pajula@tmm.ee
http://www.tmm.ee

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht