Eesti suuremate raamatukogude ühine e-kataloog on avatud

Tänasest on aadressil www.ester.ee avatud 15 Eesti suurema raamatukogu ühine e-kataloog ESTER, kust leiab ligi 9 miljoni eksemplari asukohad, viiteid täistekstidele jm.

Tallinna ja Tartu e-kataloogide liitmise tulemusel saavad kasutajad nüüd leida ühe otsinguga andmeid korraga 15 raamatukogust. Kataloog ja teenuse Minu ESTER leht on saanud kasutajasõbralikuma kujunduse, lihtsustatud on sisselogimist, avardatud tellimisvõimalusi ja täiendatud kasutusjuhendit. Pärast liitmisest tingitud pausi saavad taas ka senise ESTER Tartu kasutajad salvestada otsinguid, luua kaustasid, anda teavikutele hindeid, lisada kommentaare ning uuesti aktiveerida laenutuste ajaloo salvestamise.

Varem salvestatud lingid suunatakse ümber uuele aadressile www.ester.ee. Kuniks raamatukogud korrastavad liitmise käigus tekkinud ebatäpsusi ja topeltkirjeid, soovitatakse otsingud piirata kas Tallinna või Tartu
raamatukogudega või ühe raamatukoguga. Otsingu piiramist soovitatakse ka raamatukogudele, kes andmeid oma kataloogi kopeerivad.

Liitmisega saavutati ka märkimisväärne kokkuhoid infosüsteemi riist- ja tarkvara hooldus- ning arenduskuludes, mis võimaldab järgmisi kauaoodatud arendusi. Süsteemide liitmist ja sellele järgnevat üleminekut
raamatukogutarkvara uuele versioonile Sierra toetab Haridus- ja Teadusministeerium. Liitmine toimus koostöös infosüsteemi tarkvara omanikfirmaga Innovative Interfaces Inc. (USA), kujundus loodi koostöös Eesti partneriga OÜ Mindworks Industries.

E-kataloogi ESTER kasutatakse 1999. aastast. Kataloogi ja ühise infosüsteemi haldamise ja arendamise eest Eestis vastutab Eesti Raamatukoguvõrgu Konsortsium ELNET.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht