Kadri Voorand Group ja Hanna Paulsberg Concept alustavad ühist Eesti tuuri

Džässmuusiku Kadri Voorandi ansambel ja noore norra muusiku Hanna Paulsbergi Concept alustavad 22. aprillil oma esimest ühist tuuri Eestis, mis viib neid Jazzkaare raames Tartusse, Viljandisse, Tallinna ja Kuressaarde. Just lõppes neil ka tuur Norras, kus esinemisi saatis menu, ühe kontsertidest salvestas Norra raadio ning kogu sündmust kajastati kohalikus meedias. Nende muusika ja show teeb eriliseks näpuotsaga hullust ning määratul hulgal positiivsust.

Kadri Voorand ja Hanna Paulsberg kohtusid esmakordselt Euroopa džässiorkestri juures, mille turneel olid mõlemad publiku vaieldamatud lemmikud ning millest sündis idee koos muusikat teha. Jazzkaare kontsertidel esinevadki mõlemad muusikud omanimeliste ansamblitega. Vähe kohtab mitme riigi muusikute ühistuure, mistõttu see tuur on seda tähendusrikkam ning täidab ühe muusikute unistustest. See on ka eriline võimalus publikule, kes saavad ühe kontserdi raames nautida kaht omanäolist kontserti.

Saksofonisti Hanna Paulsbergi kokku kutsutud koosseis Hanna Paulsberg Concept (HPC) on end tõestanud Norra ühe olulisema ja uudsema džässikollektiivina. Pärast Norra noore džässikomeedi auhinna võitmist 2011. aastal on kvartett tuuritanud Suurbritannias, Soomes, Norras ja isegi Gröönimaal ning võtnud osa ka suurimatest Norra džässifestivalidest. Kriitikute ja publiku reaktsioon debüütalbumile „Waltz for Lilli“ on olnud ülimalt positiivne. Tänavu veebruaris ilmus ansambli teine album „Song for Josia“.

Hanna Paulsberg on ansambli liider ja peamine lugudekirjutaja alates bändi loomisest 2010. aastal. Eredad seaded, tugevad meloodialiinid ja ansambliliikmete suurepärane teineteise mõtetega haakumine on nelikust teinud kriitikute lemmiku. Kvarteti edu alustaladeks on pillimängu meisterlikkus ja suur improvisatsiooniline vabadus. Hanna heliloomingu juured on ühelt poolt afro-ameerika džässitraditsioonis, teisalt ka põhjamaises avaras helipildis. HPC inspireerub Miles Davise seksteti ja Wayne Shorteri 4tet’i muusikast, nende avatusest, kus muusika on sama oluline kui hingamine.

Kadri Voorand Groupi ja Hanna Paulsberg Concepti kontserdid toimuvad Jazzkaare raames 22. aprillil Vanemuise kontserdimajas, 23. aprillil kell 19 Viljandi Pärimusmuusika Aidas, 24. aprillil kell 22 Teater NO99 džässiklubis ja 25. aprillil kell 19 Kuressaare kultuurikeskuses. Piletid müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis www.piletilevi.ee ning enne kontserdi algust kohapeal.

Kadri Voorand Group koosseis:
Kadri Voorand – laul
Jussi Kannaste – saksofon
Mihkel Mälgand – bass
Ville Pynssi – trummid
Joel Remmel – klaver
www.kadrivoorand.com

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht