Maire Valdma tekstiilide näitus „Õhulised unejäljed“

Rahvusraamatukogu peanäitusesaalis on avatud moekunstniku Maire Valdma maalitud ja trükitud kostüümide ja kangaste näitus „Õhulised unejäljed“.

Maire Valdma näituse idee sai alguse tema unemaailmast. „Aeg, inimesed, sündmused ja olukorrad mõjutavad elu kulgu – jätavad kõikjale jälgi, mis lenduvad unedesse. Jälgedes oleme üksteisega seotud, peegeldame ja kanname neid kaasas. Mälestused sulanduvad kokku kummalisteks piltideks – unemustriteks. Öised mõtted ja meeled koovad kokku ülivärvilisi pilte, väljendades vahel süngeid mõtteid, vahel helgeid unistusi. Mõnikord on kõik nii selge ja täpne, tundub reaalsem kui reaalsus. Unenäokujutlused muutuvad elavaks, kandes endaga kaasas erilisi sümboleid, mida on raske tabada ja mõista. Unerändes hing vabaneb, hõljub ja lendleb, kogeb imelisi looduspilte ja elamusi,“ ütleb kunstnik.

Näitusel on avaldatud ulmeuned, mis ainestuvad kangastes ja kostüümides. Maire Valdma on valmistanud kostüümide juurde ka ehteid, kus on kasutatud Naomi Merikallio klaasist pärleid. Kostüümid õmbles Natalja Repenko.

Maire Valdma on lõpetanud Eesti Riikliku Kunstiinstituudi moekunsti eriala 1985. aastal. Tema loominguline tegevus algas kollektsioonidega ERKI moeshowdel juba 1982.–1985. aastal. Pärast kooli lõpetamist asus ta tööle kunstnikuna Tallinna Trikotaažitootmiskoondisse „Marat”, teostades loomingulisi kollektsioone ja andes moeetendusi. Aastatel 1995–2011 kujundas ja juhtis ta Müürigalerii tegevust.

Näitus jääb avatuks 29. maini.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht