Loodusmuuseum avab näituse „Soome lahe (l)ainel“

Esmaspäeval, 12. mail kell 12avatakse  Eesti Loodusmuuseumis näitus „Soome lahe (l)ainel“, mis on pühendatud rahvusvahelisele Soome lahe aastale.

Näitus „Soome lahe (l)ainel“ püüab Soome lahe olukorda avalikkusele lähemale tuua ning probleemkohtadele mõtlema panna. Muuseumi saalides välja pandud postrid tutvustavad Soome lahe unikaalsust ja haavatavust, sh võõrliike, eutrofeerumist ja meretransporti. Hiiglaslik fotokollaaž annab aimu märkimisväärsetest saavutustest Soome lahe elu-olu parandamisel. Samuti saab ülevaate Soome lahe valgalast, merelindudest ja kaladest.
Loodusmuuseumi väikeses näitusesaalis võib külastaja tunda end nagu mere ääres. Seal on võimalik teada saada, kuidas on tekkinud ja randa jõudnud kõik see, mida võime mere äärest leida. Samuti saab kuulata vaheldumisi loodus- ja sadamahääli. Lisaks on näitusekülastajal võimalik mõelda, mida tema saab looduse, sh Soome lahe olukorra parandamiseks ette võtta.
Samaaegselt näituse avamisega toimub ka Loodusmuuseumi hoovis Soome lahele pühendatud looduskaitsekuu avamine ning antakse üle Eerik Kumari nimeline looduskaitsepreemia ja Eesti looduskaitsemärgid.

Näitus on avatud Loodusmuuseumis 31. augustini. Täpsemat infot Soome lahe aasta kohta leiab www.gof2014.fi/et ja www.envir.ee/soomelaht.
Loodusmuuseum asub Tallinna vanalinnas aadressil Lai 29a.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht