Eesti noore kunsti näitus Londonis

Teisipäeval, 10.juunil kell 19 toimub Londonis eesti noort kunsti esindava Gabo Manchano Galerii depüütnäituse “See ma olen/This is what I am” avamine Clerkenwelli galeriis.

Nagu näituse pealkirigi ütleb, on vaatluse all indiviidi enesemääratluse küsimus. Noored ja andekad eesti kunstnikud Veiko Klemmer (Tartu), Margit Lõhmus (Tartu/Tallinn), Karolin Ott (London) ja Katrin Rätte (Tallinn) pakuvad igaüks tulenevalt oma identiteedist ja elukogemusest vastust küsimusele: “Mis ma olen?”.

Veiko Klemmer: “Mina olen mina. Homme olen ma võib-olla midagi muud. Kui kõik läheb hästi…”

Margit Lõhmus: “Mul ei ole midagi selle vastu, et olla vitt! Aga mida “vitt” tegelikult tähendab? Ma arvan, et see on imeline, see on võim ja et see on ilus!”

Karolin Ott: “Ma olen see, mida ma teen. Ma loon uusi värve täis maailmu.”

Katrin Rätte: “M I D A I G A N E S!”

Kuraator Michael Channon: “See kui erinevalt iga kunstnik läheneb teemapüstituseIe näitab selgelt, et igalühel meist on midagi loomingulist öelda. Huvitav saab olema jälgida kuidas siinne publik väljapanekule reageerib, seda enam, et tegu pole kunstiga, mille eesmärk oleks sobituda koduse diivaniga, vaid pakkuda kas positiivseid või negatiivseid emotsioone. Näitus pakub teemasid, mis ei jäta külmaks ning see teebki kogu asja põnevaks.”

Kuraator Karolin Ott: “Praegu eksisteeriv võimaluste paljusus on tekitanud olukorra, kus noortel on üha keerulisem enda identiteeti leida või säilitada. Seetõttu tundub näituse teema igati asjakohane. Intigreeriv on näha kuidas osalevad kunstnikud oma olemust lahti mõtestavad ning pildikeelde tõlgivad.”

Näitus jääb Clerkenwelli galeriis avatuks 15. juunini 2014.

Lisainfo näituse kohta meie koduleküljel: http://www.gabomanchano.com/

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht