Lõputööde kaitsmised ja näitus „Lend 2014″

10.-17. juuni toimuvad galeriis Noorus Tartu Kõrgema Kunstikooli (TKK) lõputööde avalikud kaitsmised. Kokku kaitsevad oma lõputöid disaini, restaureerimise/konserveerimise ja kunstide valdkonnas 53 diplomandi. Juuli keskpaigani on avatud on ka lõputööde näitus „Lend 2014".

Lõputööde avalikud kaitsmised pakuvad ainulaadset võimalust näha noort kunstnikku tutvustamas oma loomingut ning loomeprotsessi. Kaitsmisi ning näitust külastama oma oodatud kõik huvilised. Igaüks peaks leidma midagi enda maitsele vastavat: vee alt ja vee pealt ning kiigest kinoni.

Näituse kuraatori Pille Johansoni sõnul on näitusel osalevad diplomandid teostanud oma tööd nii täiuslikult ja läbimõeldult nagu oleks tegu personaalnäitusega. Pärast seda näitust astuvad noored disainerid, kunstnikud ning restauraatorid juba iseseisvasse loomingulisse ellu.

Traditsiooniliselt hindavad lõputöid ekspertidest koosnevad komisjonid, mida juhivad disainer Tõnis Vellama, restauraator Mati Raal ning filmirežissöör ja –operaator Arko Okk. Kõikidesse komisjonidesse kuulub veel oma valdkonna eksperte Eestist ning välismaalt. Kaitsmiste täpne ajakava asub siin: www.artcol.ee/uliopilasele/loputood

Näituse „Lend 2014″ kuraator on Pille Johanson (TKK maalingute osakond). Näituse montaažiga tegeles galerist Jevgeni Zolotko ning tehniliste lahenduste eest hoolitses Rihhard Krüüner (TKK meedia- ja reklaamikunsti osakond). Lisaks osalesid näituse ülespanekul TKK maalingute osakonna tudengid Malle Raet ning Kristel Sergo ning diplomandid.

Lõputöödest valmis kaitsmiste alguseks ka ülevaatlik kogumik „Lend 2014″. Trükis sisaldab lõputöö tutvustust eesti-inglise keeles ning pildimaterjali. Selle on kujundatud TKK meedia- ja reklaamikunsti osakonna diplomand Liis Todesk.

Lõputööde näitus on samuti abiks tulevastele tudengitele erialavaliku tegemisel. Galeriis Noorus näeb enne otsuse tegemist valdkondi, mida
TKKs õppida saab. Elektroonilisi avaldusi võetakse vastu kuni 26. juunini. Sisseastumisavalduste vastuvõtt toimub TKK veebilehel www.artcol.ee/sisseastujale/elektroonilineavaldus.

Lõputööde näitus on avatud 12. juulini.

Galerii Noorus asub Tartus, Riia 11. Galerii on avatud T-L 10-17. Näituste külastamine on tasuta.

Fotol TKK lõputööde eelkaitsmised 9. juunil. Foto autor Ann Maria Juurak (TKK fotograafia osakond).

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht